lv
5TTMSyZ8Qg1SStVmPzGplZwS8YDuhQzcxAAns5Ay
952897

Asinsdonoru centrs janvārī dosies izbraukumos pa Latvijas pilsētām

Asinsdonoru centrs janvārī dosies izbraukumos pa Latvijas pilsētām

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) janvārī dosies 57 izbraukumos, kā arī gaidīs ikvienu pastāvīgajās asins ziedošanas vietās, informēja VADC Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Maskalāne.

Izbraukumi plānoti vairākās vietās Rīgā, Jēkabpilī, Talsos, Viļakā, Jaunpilī, Ilūkstē, Vecumniekos, Audriņos, Tukumā, Krāslavā, Brocēnos, Rogovkā, Jūrmalā, Dubnā, Jelgavā, Viļānos, Bauskā, Gulbenē, Salacgrīvā, Ludzā, Preiļos, Kaunatā, Kuldīgā, Sventē, Ikšķilē, Madonā, Iecavā, Pļaviņās, Aizkrauklē, Jaunpiebalgā.

Ikdienā VADC donorus pieņem pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Sēlpils ielā 9 un Merķeļa ielā 11, Hipokrāta ielā 2, Liepājas slimnīcā pēc iepriekšēja pieraksta, Rēzeknes slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas kabinetos - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

Tāpat, lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Maestro dzimšanas dienā muzicēs Dzintaru koncertzālē

12.janvārī plkst.19.00 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks maestro Raimonda Paula tradicionālais dzimšanas dienas koncerts.

Pauls ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras ikonām, kura melodijas aizskanējušas un ieguvušas popularitāti tālu aiz Latvi...

Norvēģija nodevusi Ukrainai 10 tūkstošus artilērijas šāviņu

Norvēģija ir nodevusi Ukrainai vēl 10 tūkstošus artilērijas šāviņu ar 155 milimetru kalibru, paziņoja Norvēģijas Aizsardzības ministrija.

Šos šāviņus var izmantot vairākos artilērijas ieroču veidos, tostarp pašgājējhaubicēs M109.

"Eiropas un Norvēģijas...

Varēs izpurināt matus! Klubā Melnā piektdiena koncertu sniegs grupa Decapitated

Albuma "Cancer Culture" koncerttūres laikā klubā "Melnā piektdiena" 24.februārī uzstāsies poļu smagās mūzikas grupa "Decapitated".

26 gadu un astoņu izdotu albumu laikā "Decapitated" no poļu mazpilsētas metālistiem izauguši par vieniem no mūsdienu metāl...



Komentāri