lv
N7DJJfst9J0plcSoyRfnmFWlV8IGwDMUgDqiDyzH
952896

Maestro dzimšanas dienā muzicēs Dzintaru koncertzālē

Maestro dzimšanas dienā muzicēs Dzintaru koncertzālē

12.janvārī plkst.19.00 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notiks maestro Raimonda Paula tradicionālais dzimšanas dienas koncerts.

Pauls ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras ikonām, kura melodijas aizskanējušas un ieguvušas popularitāti tālu aiz Latvijas robežām. Savā bagātajā un ilgajā radošajā dzīvē Pauls allaž ap sevi pulcējis estrādes zvaigznes ar izcilām balsīm un lieliskus dziedošos aktierus. Viņš radījis virkni skatuves zvaigžņu, tai skaitā Laumu Vaikuli.

Koncertā ar Paulu uzstāsies dziedātājas Dināra Rudāne, Elza Rozentāle un aktieris Andris Keišs. Pavadījumu spēlēs Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā.

Dzimis 1936. gadā kā Ojārs Raimonds Pauls Iļģuciema fabrikas stiklapūtēju meistara un viņa sievas mājsaimnieces ģimenē. Mācījās Rīgas Mūzikas institūta muzikālajā bērnu dārzā, 1943. gadā iestājās Rīgas pilsētas Spilves pamatskolā. No 1946. gada Raimonds līdztekus mācījās arī Emīla Dārziņa mūzikas skolā, 1949. gadā viņš beidza 7. pamatskolu un turpmāk mācījās vienīgi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā.

No 1953. līdz 1958. gadam studēja Latvijas Valsts konservatorijas Hermaņa Brauna klavieru klasē, vēlāk pie profesora Jāņa Ivanova apguva kompozīciju (1962—1965).

Norvēģija nodevusi Ukrainai 10 tūkstošus artilērijas šāviņu

Norvēģija ir nodevusi Ukrainai vēl 10 tūkstošus artilērijas šāviņu ar 155 milimetru kalibru, paziņoja Norvēģijas Aizsardzības ministrija.

Šos šāviņus var izmantot vairākos artilērijas ieroču veidos, tostarp pašgājējhaubicēs M109.

"Eiropas un Norvēģijas...

Varēs izpurināt matus! Klubā Melnā piektdiena koncertu sniegs grupa Decapitated

Albuma "Cancer Culture" koncerttūres laikā klubā "Melnā piektdiena" 24.februārī uzstāsies poļu smagās mūzikas grupa "Decapitated".

26 gadu un astoņu izdotu albumu laikā "Decapitated" no poļu mazpilsētas metālistiem izauguši par vieniem no mūsdienu metāl...

Par sadarbību ar Kremļa propagandas resursu apcietina Maratu Kasemu

Valsts drošības dienests (VDD) ir aizturējis un tiesa apcietinājusi Latvijas pilsoni par sadarbību ar sankcijām pakļautu Kremļa propagandas resursu, informēja VDD.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka apcietinātais ir Marats Kasems. Viņš ...



Komentāri