lv
OtcTJvTRxl0uCbMEkSQ7wRf4jitIXFa01DHZZoSE
4106802

Transportlīdzekļu numura zīmēs plāno iekļaut valsts ģerboni

Transportlīdzekļu numura zīmēs plāno iekļaut valsts ģerboni

Saeima šodien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par Latvijas valsts ģerboni", kas paredz transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmēs iekļaut Latvijas valsts ģerboni.

Iecerēts, ka uz mehānisko transportlīdzekļu un to piekabju valsts reģistrācijas numura zīmēm varēs lietot mazo valsts ģerboni.

Likumprojekta autori opozīcijas partija ''Apvienotais saraksts'' norāda, ka ģerboņa lietošana uz transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmēm veicinās piederības sajūtu Latvijai, cels patriotismu, kā arī ļaus katram Latvijā reģistrētam mehāniskam transportlīdzeklim veicināt Latvijas atpazīstamību ārpus valsts robežām.

Patlaban jau vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs transportlīdzekļu numura zīmes rotā valsts ģerbonis, tostarp Austrijā, Horvātijā, Slovākijā, Slovēnijā. Pavisam nesen valsts ģerbonis ir arī uz Lietuvas transportlīdzekļu numuriem, teikts grozījumu anotācijā.

Grozījumi paredz, ka mazo valsts ģerboni transportlīdzekļu numuros varēs iekļaut no 2026.gada.

Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Tā vē...

Dzelzs vīru pulkā papildinājums: Mārtiņš Pļaviņš ceļu pludmales volejbolā turpina 39 gadu vecumā
Motokrosā Kaspars Stupelis, hokejā - Kārlis Skrastiņš, basketbolā - Jānis Blūms. Dzelzs vīru Latvijas sportā netrūkst, bet ir vēl viens, kurš ļoti iederas nosaukto pulkā. Tas ir pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kurš šovasar 39 gadu vecumā kopā a...
Oktobrī militārajā bāzē Ādažos sāks izmantot 5G tehnoloģijas (+VIDEO)

Tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus.

No 9. līdz 13.septembrim Rīgā norisināsies plānošanas sesijas vērienīgam aizsardzības inovāciju izmēģinājumam - digitālā mugurkau...



Komentāri