lv
tGUXvpEgvi87PRM6fjIZWnraPXsklVdWvxMsqGUZ
4106271

Oktobrī militārajā bāzē Ādažos sāks izmantot 5G tehnoloģijas (+VIDEO)

Oktobrī militārajā bāzē Ādažos sāks izmantot 5G tehnoloģijas (+VIDEO)

Tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus.

No 9. līdz 13.septembrim Rīgā norisināsies plānošanas sesijas vērienīgam aizsardzības inovāciju izmēģinājumam - digitālā mugurkaula (digital backbone) eksperimentam DiBaX, ko NATO sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un mobilo sakaru operatoru "LMT" veiks oktobra beigās 5G testa vidē militārajā bāzē "Ādaži".

Eksperimenta DiBaX gaitā tiks demonstrēti jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, pētot, kā tos iespējams integrēt reālās vidēs, lai uzlabotu sabiedroto spēku sadarbspēju un efektivitāti.

Šis eksperiments, kuru NATO īstenos kopā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un uzņēmumu "LMT", apliecina industrijas un augsto tehnoloģiju nozīmi NATO un Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā.

Veicinot inovācijas un attīstot progresīvas tehnoloģijas, Latvijas uzņēmumi palīdz gan NATO kopumā, gan Latvijas aizsardzības sistēmai attīstīt nepieciešamās spējas, lai stātos pretī mūsdienu drošības un aizsardzības izaicinājumiem.

5G militāro testa vidi Nacionālie bruņotie spēki militārajā bāzē "Ādaži" izveidoja 2022.gadā sadarbībā ar uzņēmumu "LMT", un tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus, būtiski veicinot Latvijas un sabiedroto valstu militārās nozares tehnoloģisko attīstību.

Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kā vēsta apsūdzība...

ES: Latvijas valdībai jāmeklē iespējas samazināt «Rail Baltica» izmaksas

Latvijas valdībai ir jāmeklē iespējas samazināt dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izmaksas, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Dombrovskis atzīmēja, ka "Rail Baltica"...

Par naida kurināšanu pret ukraiņiem vīrietim piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu
Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981. gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".


Komentāri