lv
5VuloJXTKrmemCFBbhbGsiEowwIaMBFwX2ZcWYeo
4045623

Valdība Ārlietu ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Viļumsonu

Valdība Ārlietu ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Viļumsonu

Ministru kabinets Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra amatā otrdien apstiprināja līdzšinējo ĀM valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumsonu.

Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu pretendentu valsts sekretāra amatā ieceļ ministrs pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā (MK).

Pašreizējais Latvijas vēstnieks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un UNESCO Andris Pelšs ĀM valsts sekretāra amatā stājās 2018.gada 15.augustā, savukārt šogad diplomātiskā un konsulārā dienesta diplomātu rotācijas laikā notika Pelša rotācija.

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) ir izvirzījusi Viļumsona kandidatūru ĀM valsts sekretāra amatam, norādot, ka viņam ir valsts sekretāra amatam atbilstoša izglītība, ilggadēja darba pieredze diplomātiskajā un konsulārajā dienestā, pieredze, pārstāvot valsts intereses starptautiskajās institūcijās, vadītprasmes, analītiskā un sarunu vešanas spējas.

Tāpat Viļumsons pārvalda angļu, vācu, krievu un franču valodu. Patlaban viņš veic ĀM valsts sekretāra vietnieka - politiskā direktora pienākumus. Viļumsons ir piekritis pārcelšanai ĀM valsts sekretāra amatā.

KNAB rosina apsūdzēt Valkas amatpersonas par iespējamu līdzekļu izkrāpšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis Eiropas Prokuratūrai (EPPO) kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka uzņēmuma, kas specializējas dzērienu ražošanā, pārstāvis kopā ar divām Valkas novada pašvaldības amatpersonām, iesp...

«Lielā talka» aicina attīrīt no atkritumiem piekrastes un stādīt kokus

Kustība "Lielā talka" aicina iedzīvotājus attīrīt ūdenstilpju piekrastes un stādīt kokus, tīmekļvietnes "www.talkas.lv" kartē "Svinam dabu" laicīgi atzīmējot savas plānotās aktivitātes.

Īpaši aktuāls ir jautājums par Baltijas jūras stāvokli un ūdens tīr...

«Negaidīju, ka šī grāmata būs kā krimiķis!» Neredzīgo bibliotēka laidusi klajā pirmo garstāstu vieglajā valodā «Pie omītes»
Vai vieglajā valodā var saistoši stāstīt arī par sarežģītām tēmām, vērpt aizraujošu sižetu un noturēt lasītāja uzmanību 120 lappušu garumā? Var! To apliecina nesen klajā nākušais Guntas Bites garstāsts vieglajā valodā "Pie omītes", ko izdevusi Latvijas...


Komentāri