lv
HNWMSnrvlsMkU7khWmtfu24PQuvn4vQW6ut383I9
4045462

«Lielā talka» aicina attīrīt no atkritumiem piekrastes un stādīt kokus

«Lielā talka» aicina attīrīt no atkritumiem piekrastes un stādīt kokus

Kustība "Lielā talka" aicina iedzīvotājus attīrīt ūdenstilpju piekrastes un stādīt kokus, tīmekļvietnes "www.talkas.lv" kartē "Svinam dabu" laicīgi atzīmējot savas plānotās aktivitātes.

Īpaši aktuāls ir jautājums par Baltijas jūras stāvokli un ūdens tīrību tajā. Iedzīvotāji tiek aicināti apzināties katra atbildību par iespēju uzlabot jūras stāvokli, kas šobrīd ir viena no piesārņotākajām pasaulē.

Tāpēc kustība "Lielā talka" aicina, dodoties atpūsties pie ūdeņiem, savākt ūdenstilpju piekrastēs un ūdenī atrastos atkritumus, kā arī pievērsties savu ikdienas paradumu revīzijai.

Kartē var atzīmēt uzkopšanas vietas, gan arī ieplānot kādu citu aktivitāti. Kā uzsver pasākuma organizatori, tā var būt "Laimes koku" stādīšana, ūdenstilpņu vai to piekrastes tīrīšana, ārtelpu labiekārtošanas darbi, organizēta diskusija par zaļo dzīvesveidu vai pat izglītojošs pārgājiens.

Ar īpašu vēlējumu savai ģimenei, pilsētai, novadam, Latvijai vai visai planētai stādītie "Laimes koki" ir akcija, ko Latvija sāka pirmajā Pasaules talkā 2018.gadā. Tādējādi talcinieku attīrītājā vietā simboliski tiek iestādīta "jauna dzīvība", norāda organizācija.

«Negaidīju, ka šī grāmata būs kā krimiķis!» Neredzīgo bibliotēka laidusi klajā pirmo garstāstu vieglajā valodā «Pie omītes»
Vai vieglajā valodā var saistoši stāstīt arī par sarežģītām tēmām, vērpt aizraujošu sižetu un noturēt lasītāja uzmanību 120 lappušu garumā? Var! To apliecina nesen klajā nākušais Guntas Bites garstāsts vieglajā valodā "Pie omītes", ko izdevusi Latvijas...
Cīņu šovs ar plikām dūrēm. Piedālās Zutis, Stepanovs un daudzi citi

22.augustā no plkst.20:00 norisināsies viens no unikālākajiem pēdējā laikā organizētajiem cīņu šoviem Latvijā - "Bazara 0 Fight club", informē portāls balticevents.info. Tajā savstarpēji duelēsies Latvijas un Lietuvas cīņu mākslas meistari, cīnoties pē...

Ostapenko atgriežas WTA ranga desmitniekā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies par vienu vietu un šonedēļ ieņem desmito pozīciju. WTA ranga desmitniekā Ostapenko nav bijusi kopš 20.maija.

Tikmēr šīs sezonas rangā Latvijas pirmā raket...



Komentāri