lv
3zcTVcYnmWFpF7BcTDC1PXevjVfHG0S0tJ1yOwWh
4015324

Valsts prezidents rudenī sagaida enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas projektu

Valsts prezidents rudenī sagaida enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas projektu

Valsts prezidents pateicās atbildīgajiem dienestiem, kas strādāja pie elektroenerģijas pārrāvumu novēršanas pēc š.g. 29.jūlija vētras.

12.augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Jūrmalas rezidencē tikās ar klimata un enerģētikas ministru Kasparu Melni. Valsts prezidents ar ministru pārrunāja š.g. 29.jūlija vētras ietekmi uz energoinfrastruktūru, Baltijas valstu elektroenerģijas pārvades sistēmas sinhronizēšanu ar Eiropas elektrotīkliem, kā arī darbu pie enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību pēc iespējas ātrāk vienoties par kārtību likumā jau paredzētajiem vēja elektrostaciju maksājumiem vietējās kopienas attīstībai. "Iedzīvotāji Latvijas reģionos nereti ir satraukti par projektu ietekmi uz viņu īpašumiem, ainavu un vidi. Aicinu arī Klimata un enerģētikas ministriju iesaistīties un no savas puses skaidrot iedzīvotājiem neskaidros jautājumus. Tāpat būtu nepieciešams pēc iespējas ātrāk vienoties par jau plānoto mehānismu, kas vietējiem iedzīvotājiem sniegs arī taustāmu labumu un ieguldījumu vietējās kopienas attīstībā, vienlaikus nodrošinot iespējas vēja parku attīstītajiem savlaicīgi īstenot projektus un palielināt enerģijas ražošanas jaudas reģionā," pauda E. Rinkēvičs.

Ministrs K. Melnis informēja Valsts prezidentu par enerģētikas stratēģijas veidošanu. Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka š.g. rudenī sagaida konkrētu enerģētikas ilgtermiņa stratēģijas projektu.

Valsts prezidents pateicās atbildīgajiem dienestiem, kas strādāja pie elektroenerģijas pārrāvumu novēršanas pēc š.g. 29.jūlija vētras un aicināja izvērtēt nepieciešamās rīcības vēl labākai gatavībai. Puses arī pārrunāja nepieciešamību izvērtēt esošo regulējumu, kas mazinātu riskus plašiem elektroenerģijas pārrāvumiem nākotnē, piemēram, nosakot aizsargjoslu platumu augstsprieguma līnijās, īpaši mežainās vietās.

Daugavpilī ielu satiksmi regulēs viedie luksofori (+VIDEO)

Risinājumu veido īpaši konfigurēts, ar datorredzes algoritmiem aprīkots mini dators, divas augstas izšķirtspējas videokameras, tīkla aprīkojums, stiprinājumi un LMT izstrādāta programmatūra.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, 18. novembra – Varšavas ielas ...

Trīs lietas, kas visvairāk šobrīd satrauc Latvijas iedzīvotājus

Pētījumu kompānija Kantar veica Latvijas iedzīvotāju vērtību pētījumu, kura ietvaros tika noskaidrots, kā dažādi globālie un vietēja mēroga notikumi ir ietekmējuši iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi pret aktualitātēm valstī.

Pēc pētījuma rezultātiem v...

Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.

Lai arī šobrīd problēmu ar elektroauto salabošanu Latvijā nav, nākotnē tās radīsies, jo nav nedz atbilstošas infrastruktūras, nedz skol...



Komentāri