lv
xRuq0DWsEBPZuHZXEEcG2BEgkY88Ves39DG7z5aE
4014977

Trīs lietas, kas visvairāk šobrīd satrauc Latvijas iedzīvotājus

Trīs lietas, kas visvairāk šobrīd satrauc Latvijas iedzīvotājus

Pētījumu kompānija Kantar veica Latvijas iedzīvotāju vērtību pētījumu, kura ietvaros tika noskaidrots, kā dažādi globālie un vietēja mēroga notikumi ir ietekmējuši iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi pret aktualitātēm valstī.

Pēc pētījuma rezultātiem var secināt, ka Latvijas iedzīvotājiem pēdējā gada laikā biežāk ir bijuši aktuāli jautājumi par mentālo veselību (41%), valsts drošību (39%), valsts valodas lietošanu (38%) un taupīšanas iespējām (35%).

Mentālās veselības jautājumus (izdegšanu un depresiju) kā šobrīd sabiedrībā aktuālus biežāk atzīmē iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 54 gadiem (47%).

Valsts drošības jautājumi kopumā ir aktuāli 39% iedzīvotāju, bet retāk to atzīmējuši iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 34 gadiem (33%).

Valsts valodas lietošanas jautājumus kā svarīgus biežāk atzīmē gados vecāki iedzīvotāji (vecumā no 61 līdz 74) gadiem (45%).

Cenu pieauguma un taupīšanas jautājumi vairāk ir aktuāli iedzīvotājiem vecumā no 40 līdz 54 gadiem (41%), bet retāk - iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 39 gadiem (29%).

Atbildot uz jautājumu, kādiem notikumiem ir pozitīvs iespaids uz Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, biežāk tiek sniegtas atbildes: Latvijas sportistu panākumi (31%), Dziesmu un deju svētku pasākumi (29%), kā arī attālinātā darba iespējas (25%).

Jauniešu vidū (16-24 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas jauna prezidenta ievēlēšana (27%), daudzveidīgs kultūras pasākumu piedāvājums (16%), Partnerības likuma pieņemšana (15%), tautas sporta attīstība (13%) un Eiropas zaļā kursa realizācija (10%).

Jauno profesionāļu vidū (25-39 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas attālinātā darba iespējas.

Vidējai un vecākai paaudzei (55-74 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājuši Latvijas sportistu panākumi (37%), Dziesmu un deju svētki (35%), valsts pabalsti iedzīvotājiem (26%) un patriotisma pieaugums sabiedrībā (17%).

Latvijā gaidāms elektromobiļu remontētāju trūkums (+VIDEO)

Šobrīd jauno automehāniķu apmācības uzņemas paši auto ražotāji un to oficiālie dīleri, kas gatavo savus speciālistus.

Lai arī šobrīd problēmu ar elektroauto salabošanu Latvijā nav, nākotnē tās radīsies, jo nav nedz atbilstošas infrastruktūras, nedz skol...

Uščins iekļauts olimpiskā handbola turnīra simboliskajā izlasē
Latvietis Renārs Uščins, kurš pārstāv Vācijas handbola izlasi, iekļauts Parīzes olimpisko spēļu turnīra simboliskajā izlasē, vēsta Starptautiskā Handbola federācija.
Drošības apsvērumu dēļ arī šonedēļ atcelti «airBaltic» reisi uz Telavivu

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ atcēlusi lidojumus uz un no Telavivas arī šonedēļ, no 12.augusta līdz 18.augustam, aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā pavēstīja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts, komentējot iespēja...



Komentāri