lv
8ELcYZiuWzSSgV0xbr81o5l3NxzNYWktyMmtsb8N
4002075

Miris rokenrola grupas «Keksi» dibinātājs Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs

Miris rokenrola grupas «Keksi» dibinātājs Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs

Ceturtdien, 8.augustā, pēc smagas slimības miris basģitārists, rokenrola grupas "Keksi" dibinātājs Aleksandrs Sircovs, kurš plašāk pazīstams kā Muravejs, informē grupas menedžments.

1958.gadā dzimušo Sircovu līdzgaitnieki raksturo kā vienu no atzītākajiem basģitāristiem Latvijā, kurš vienmēr iestājās par īstu mūziku un ticēja cilvēkiem, kuri dara savu lietu no sirds. Viņš bija arī viens no prasmīgākajiem jauno basģitāristu skolotājiem, iedvesmoja un izaudzināja daudzus Latvijā patlaban vadošos mūziķus, norāda grupasbiedri.

Kopš 80-tajiem gadiem Muravejs spēlējis tādās grupās kā "Eolika", vēlāk grupā "Rebel" un "Opus Pro", kā producents sadarbojies arī ar "Labvēlīgo tipu". 1997.gadā viņš izveidoja savu grupu "Keksi", kas kļuva par populāru rokenrola un ritmblūza apvienību, kura publiku priecēja gan autorkoncertos, gan festivālos Latvijā un ārvalstīs. Grupa "Keksi" spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisiju Greju, "Smokie", "Ottawan", kā arī daudziem māksliniekiem no Latvijas.

Savā dzimšanas dienā, 2.janvārī, Muravejs tradicionāli pulcēja kopā draugus un domubiedrus ikgadējā pasākumā "Muzikālais skudrupūznis", kas daudziem klausītājiem bija neatņemama Jaunā gada sagaidīšanas sastāvdaļa.

Kuldīga kļūs par garīgās mūzikas centru (+VIDEO)

Pirmoreiz rakstos pilsētas dievnams minēts 1252. gadā.

Kuldīgas Sv. Katrīnas ev. luteriskajā baznīcā 2024.gada 17.augustā plkst.16.00 koncertu "Visskaistākais mantojums" (16. Psalms) sniegs Latvijas Baptistu draudžu savienības Muzikālās kalpošanas apvie...

Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.

Jau ziņots, ka Suharevs Parīzes olimpiskaj...

Daži no Spānijā iestrēgušajiem Latvijas bērniem ir ceļā uz mājām

Daži no Spānijā iestrēgušajiem bērniem, kuri ar Latvijas tūroperatora starpniecību bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, jau ir sākuši atpakaļceļu uz mājām Latvijā, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijā "Balcia".

Minētā apdr...



Komentāri