lv
JvHTbkpiCawqrXsqrjfB74cpGNRrFHwCfH8eu5qt
4001714

Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Andruškevičs: Suharevs juta plecā problēmu jau pirms pirmā mēģinājuma

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.

Jau ziņots, ka Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā nepacēla sākuma svaru un pēc otrā mēģinājuma no sacensību turpināšanas atteicās, sacensības beidzot bez rezultāta.

"Ritvars visu iesildīšanās periodu cēla normāli, mazie svari sākās ar 135 kilogramiem. Tos ņēma iesildīšanās laikā, ja juta plecu. Kad pacēlām nedaudz vairāk svaru pirms pirmā mēģinājuma, viņam vispār nesanāca un teica, ka jau tad plecā juta problēmu," teica treneris.

"Kad mēģināja 147 kilogramus, it kā bija labi, bet kaut kā nepabeidza kustību. Nedaudz bija kaut kas ar plecu un viņš to kustību amortizēja, tāpēc neieskaitīja. Bija pacelts, bet rokas nedaudz atslābināja," turpināja treneris.

Viņš atklāja, ka Suharevam otrajā mēģinājumā bijis grūti noturēt svaru plecos, tāpēc tika nolemts uz trešo mēģinājumu pacelt svaru, lai iegūtu papildu laiku.

"Nolēmām uz trešo mēģinājumu mainīt svaru, lai pa to laiku nedaudz pamainītu iesildīšanos. Viņš izrāva 100 kilogramus, bet 120 bija jau grūti noturēt. Ritvars pateica, ka plecam ir viss un nevar noturēt, ka nekas nesanāks, plecs slikti jūtas. Domāju, ka tagad, kad atbrauks atpakaļ uz Latviju, vajadzēs pārbaudīt plecu magnētiskajā rezonansē. Varbūt kaut kas ir noticis," skaidroja treneris.

Andruškevičs izcēla, ka gadījumā, ja Suharevam izdotos raušanā un grūšanā tikt galā ar svaru, ko viņš ierasti spēj pacelt, tad Latvijas svarcēlājam varētu izdoties iekļūt labāko četriniekā.

Pirms trim gadiem Tokijā Suharevs finišēja sestais svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Daži no Spānijā iestrēgušajiem Latvijas bērniem ir ceļā uz mājām

Daži no Spānijā iestrēgušajiem bērniem, kuri ar Latvijas tūroperatora starpniecību bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, jau ir sākuši atpakaļceļu uz mājām Latvijā, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijā "Balcia".

Minētā apdr...

Pēc olimpiskā klupiena Ostapenko tenisa tūrē atgriežas ar uzvaru pirmajā spēlē Toronto
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā turnīrā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē pēc neveiksmīgā starta Parīzes olimpiskajās spēlēs ceturtdien Kanādas pilsētā Toronto uzvarēja pirmajā cīņā vienspēlēs. 
Pabeigti apjomīgākie būvdarbi sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī

Jaunajai AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sinhronā kompensatora stacijai Ventspilī pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informēja AST pārstāvji.

Jau augusta beigās Ventspils ostā kravas kuģis no Vācijas piegādās pašas iekārtas - vairāk nekā 390 tonnas smago ko...



Komentāri