lv
lR9sUbxAYuTxapO8FEkKwFYF6TWl76sgmTQF1m8x
3464433

Iegādāsies dabasgāzi 460 tūkstošu megavatstundu apjomā

Iegādāsies dabasgāzi 460 tūkstošu megavatstundu apjomā

Konkurences apstākļos saņemtie piedāvājumi ir izdevīgi, kas nozīmē siltumenerģijas tarifa samazinājuma prognozes vismaz par 6% sākot ar šo rudeni.

AS RĪGAS SILTUMS nākamajai apkures sezonai atklāta iepirkuma rezultātā iegādāsies dabasgāzi no trīs piegādātājiem, veicot iepirkumu trīs daļās par kopējo dabasgāzes apjomu 460 tūkst. megavatstundu, un par saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar viszemāko cenu tika atzīti AS "Latvenergo", AS "AJ Power Gas" un SIA "Enefit" piedāvājumi.

Atklātā iepirkuma rezultātā tika veikts iepirkums dabasgāzes iegādei 2024./2025.gadam trīs apjomos - 300 tūkst., 100 tūkst. un 60 tūkst. MWh apjomā, paredzot, ka piegādātājs dabasgāzi iesūknēs un noglabās Inčukalna pazemes dabasgāzes krātuvē līdz 2024.gada 30.septembrim, un samaksa par piegādāto dabasgāzi tiks veikta ar pēcapmaksu. Dabasgāze izmantošanai būs pieejama sākot ar 2024.gada 1.oktobri.

AS RĪGAS SILTUMS izvēlas saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu ar viszemāko dabasgāzes cenu virtuālajā tirdzniecības punktā Latvijas - Igaunijas vienotajā balansēšanas zonā.

AS RĪGAS SILTUMS dabasgāzi iegādājās par vidējo iepirkuma cenu 35,06 EUR/MWh, kurām vēl papildus jāpieskaita izmaksas par pārvades, sadales un balansēšanas pakalpojumiem, kā arī akcīzes un pievienotās vērtības nodoklis.

AS RĪGAS SILTUMS Valdes loceklis Raivis Elliņš: "Konkurences apstākļos saņemtie piedāvājumi ir izdevīgi, kas nozīmē siltumenerģijas tarifa samazinājuma prognozes vismaz par 6% sākot ar šo rudeni.

Uzņēmuma ilgtermiņa prioritāte ir turpināt zaļo kursu, atsakoties no fosilajiem energoresursiem, kas ir videi draudzīgs un ilgtspējīgs lēmums. Šobrīd atjaunojamo energoresursu īpatsvars mūsu kurināmā bilancē ir jau sasniedzis 59%."

Arodbiedrības rosina noteikt minimālo algu 50% apmērā no vidējās mēneša algas

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rosina noteikt minimālo algu 50% apmērā no vidējās mēneša algas valstī.

17.aprīlī notiks Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Sociālās drošības apakšpadomes (SDA) sanāksme, kurā sociālie partneri...

Latvijā strādā 8,7 tūkstoši Ukrainas valstspiederīgo

2023.gada sākumā, atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes novērtējumam, tikai 60% no Latvijā dzīvesvietu reģistrējušiem Ukrainas valstspiederīgajiem ar pagaidu aizsardzības statusus Latvijā pastāvīgi dzīvoja šeit.

2024.gada 1.janvārī 4 tūkstoši Ukrai...

Ierēdņu algas arī turpmāk nepublicēs

Pašlaik informācija par aprēķināto atalgojumu ir pieejama tikai valsts amatpersonu deklarācijās, ko publisko reizi gadā. Saeimas komisija uzskata, ka šī kārtība arī jāsaglabā.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien neatbalstīja deputāt...



Komentāri