lv
23w9P9DtoDAADbX9Jbv3fL3y9JQ3UEJrISnBzup5
2469009

Latvijā top jauns Klimata likums, šodien ir ierosināta diskusija (+VIDEO)

Latvijā top jauns Klimata likums, šodien ir ierosināta diskusija (+VIDEO)

ES klimata politikas ietvaros Latvijai SEG emisiju samazināšanas mērķis 2030. gadam ir kopumā noteikti 17% salīdzinot ar 2005. gadu.

Š.g. 12.oktobrī plkst. 14.00 Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) aicina sabiedrības pārstāvjus uz klātienes sanāksmi, lai pārrunātu topošo Klimata likumu. Sanāksmē plānots apspriest publiskās apspriešanas laikā saņemtos iebildumus un priekšlikumus, kā arī KEM sniegto skaidrojumu par iebildumu un priekšlikumu izvērtēšanu. Vienlaikus sanāksmes dalībniekiem sanāksmes laikā būs iespēja izteikt papildu priekšlikumus. Sanāksmes norises vieta: KEM telpās, Maskavas ielā 165.

Klimata likums būs juridiskais ietvars Latvijas klimata politikai. Tajā apkopotas visas ar klimata pārmaiņu mazināšanu un pielāgošanās saistītās tiesību normas.

Jau šobrīd virkne klimata pārmaiņu normu, kā piemēram, Eiropas Savienības (ES) emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas (ETS) regulēšana un siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju monitorings, ir iekļauti likumā “Par piesārņojumu”. Tomēr, ņemot vērā šā likuma plašo tvērumu un klimata pārmaiņu jautājuma aktualitāti, KEM izstrādājusi klimata likumu, lai pārņemtu klimata pārmaiņu normas no likuma “Par piesārņojumu” un būtiski papildinātu un uzlabotu esošo likumdošanu.

Likuma mērķis ir nodrošināt klimata pārmaiņu ierobežošanu un klimatnoturību, lai ne vēlāk kā līdz 2050. gadam sasniegtu klimatneitralitāti, nodrošinot nacionālo klimata mērķu sasniegšanu saskaņā ar Eiropas Savienības un starptautiskajām saistībām, ņemot vērā ekoloģisko, sociālo un ekonomisko ilgtspēju. Likums pamatots ar Parīzes nolīguma saistībām saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējo konvenciju par klimata pārmaiņām.

ES klimata politikas ietvaros Latvijai SEG emisiju samazināšanas mērķis 2030. gadam ES ETS neiekļautajiem sektoriem (enerģētika, transports, rūpnieciskie procesi un produktu ražošana, lauksaimniecība, atkritumu apsaimniekošana) ir kopumā noteikti 17% salīdzinot ar 2005. gadu. Attiecīgi līdz 2050. gadam Latvijai ir jāsasniedz klimatneitralitāte. Šo saistību izpildei ir nepieciešama efektīva nacionāla klimata politika un stingrs juridisks pamats.

Latvija uzņems Pasaules čempionāta motokrosā posmu arī nākamajās trīs sezonās

Pasaules čempionāta motokrosa posms MXGP klasē Latvijā tiks aizvadīts vēl trīs sezonas pēc kārtas, trešdien pavēstīja sacensību organizētāji.

Jaunā vienošanās, kas paredz, ka MXGP posms Latvijā norisināsies no 2024.līdz 2026.gadam.

"Tas ir gods uzņemt ...

Ostapenko agresīvais spēles stils: no augstiem lidojumiem līdz zemiem kritieniem
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ir viena no neprognozējamākajām tenisistēm Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē. Viņas spēles dažādu iemeslu dēļ allaž ir izklaidējošas, tomēr nekad simtprocentīgi nevar būt pārliecināts par to, kura Ostapenko izie...
Nav saņēmtas sūdzības par mobilo sakaru pieejamību aizvadītās vētras laikā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) nav saņēmusi sūdzības par mobilo sakaru pieejamību 7. un 8.oktobra vētras laikā un pēc tās, sacīja SPRK Elektronisko sakaru un pasta departamenta direktors Ivars Tauniņš.

Viņš norādīja, ka nav normatī...



Komentāri