lv
5y5oMmXL1XN6pbyuokaNLep4DHQkGWgpY3LBIGye
2430656

Iespējams iegādāties «Latvijas mazpulku» audzētās krāsainās bietes (+FOTO)

Iespējams iegādāties «Latvijas mazpulku» audzētās krāsainās bietes (+FOTO)

Veikalos "Maxima" iespējams iegādāties "Latvijas mazpulku" audzētās krāsainās bietes, informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Maxima Latvija" sadarbībā ar zīmolu "Ezerkauliņi" jau trīspadsmito gadu atbalsta biedrību "Latvijas mazpulki", sniedzot praktisku ieskatu uzņēmējdarbības pamatos, kā produkts no sēklas nonāk līdz laukam un tirdzniecībai.

Šogad "Maxima" veikalos ir nogādātas vairāk nekā sešas tonnas krāsaino biešu, kuru audzēšanā piedalījās 50 jaunie lauksaimnieki no 23 Latvijas mazpulkiem, pārstāvot Alūksnes, Valkas, Saulkrastu, Ķekavas, Jēkabpils, Līvānu, Ludzas, Krāslavas, Tukuma, Talsu, Ventspils, Saldus un Dienvidkurzemes novadus.

Vislielākā krāsaino biešu raža šogad bijusi Līvānu mazpulkā, Sējas mazpulkā un Nīcas mazpulkā. Katrs mazpulks no lauka novāca aptuveni 1500 kilogramus biešu. Tāpat ražīga sezona bijusi arī Biržu mazpulkam, kas izaudzēja 1100 kilogramu biešu un Zantes mazpulkam, kas sarūpēja 900 kilogramus ražas.

"Latvijas mazpulki" padomes priekšsēdētāja Gundega Jēkabsone norāda, ka arī mazpulcēni šogad satapušies ar laika apstākļu izaicinājumiem, tostarp mazpulcēnu laukus ietekmēja sausums un krusa.

"Neskatoties uz visiem laikapstākļu izaicinājumiem, mēs ļoti lepojamies ar mazpulcēnu izaudzēto ražu un viņu iespēju apgūt pirmās biznesa iemaņas," atzīmē Jēkabsone.

Mazpulcēnu audzēto krāsaino biešu cena būs 0,99 eiro kilogramā, un tās ir nopērkamas visos "Maxima" veikalos Latvijā. Krāsainās bietes veikalos piegādātas ar kooperatīvās sabiedrības "Baltijas Dārzeņi" atbalstu, kas ir ilggadējs projekta atbalstītājs.

Visi no pārdošanas iegūtie līdzekļi nonāks pie jaunajiem uzņēmējiem.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 974,643 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 3,2% - līdz 30,574 miljoniem eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" īpašnieki ir Lietuvā reģistrētie uzņēmumi "Maxima grupe" un "Maxima LT". Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

Nomainīts lopkopības saimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs

Lopkopības saimniecību asociācijas valdes priekšsēdētāja amatā Kasparu Melni (ZZS), kurš sācis darbu klimata un enerģētikas ministra amatā, nomainījis valdes loceklis Jānis Miezītis, informēja Miezītis.

Viņš gan norādīja, ka pagaidām ir valdes priekšsē...

Bargākus sodus valsts nodevējiem un spiegiem

Saeima rīt izskatīs un nodos atbildīgai komisijai pirmo Edgara Rinkēviča likumdošanas iniciatīvu.

Šodien krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēdē deputāti izskatījā un vienbalsīgi atbalstīja Valsts prezidenta virzīto likumprojektu “Gr...

Igaunijā esot pasaulē otra lielākā interneta brīvība

Lai gan brīvība internetā pasaulē samazinās jau 13.gadu pēc kārtas, Igaunija joprojām ir otrajā vietā aiz Islandes interneta brīvības indeksā, liecina ASV domnīcas "Freedom House" jaunākais pētījums.

"Freedom House"eksperti pievērsuši uzmanību, ka pēc ...



Komentāri