lv
QPfT6sBxzNKyC0D5Uuj16gDsu68QUCGSx60AiVWF
2430465

Bargākus sodus valsts nodevējiem un spiegiem

Bargākus sodus valsts nodevējiem un spiegiem

Saeima rīt izskatīs un nodos atbildīgai komisijai pirmo Edgara Rinkēviča likumdošanas iniciatīvu.

Šodien krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēdē deputāti izskatījā un vienbalsīgi atbalstīja Valsts prezidenta virzīto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”, ar mērķi pastiprināt atbildību par valsts noziegumu izdarīšanu.

«Jāpiekrīt, ka īslaicīga brīvības atņemšana — t.i. brīvības atņemšana uz laiku līdz 3 mēnešiem — nav soda veids, kas atbilst valsts noziegumu kaitīgumam un ir pamats to izslēgt no Krimināllikuma 80.1, 81.1 un 85. panta sankcijas. Likumprojekts paredz pastiprināt atbildību par palīdzības sniegšanu ārvalstīm darbībā, kas vērsta pret Latvijas Republiku (KL 81.1. pants) un spiegošanu (KL 85. pants), kā arī ietver priekšlikumu veidot kvalificētu noziedzīga nodarījuma sastāvu — spiegošanas organizēšanu un vadīšanu (KL 85. panta trešā daļa)», - sociālajā vietnē facebook raksta Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

Jau rīt Saeimas plenārsēdē deputāti nobalsos par Valsts prezidenta likumprojekta nodošanu Juridiskai komisijai. Jāatzīmē, ka šīs likumprojekts ir pirmā Edgara Rinkēviča iniciatīva Valsts prezidenta amatā.

Igaunijā esot pasaulē otra lielākā interneta brīvība

Lai gan brīvība internetā pasaulē samazinās jau 13.gadu pēc kārtas, Igaunija joprojām ir otrajā vietā aiz Islandes interneta brīvības indeksā, liecina ASV domnīcas "Freedom House" jaunākais pētījums.

"Freedom House"eksperti pievērsuši uzmanību, ka pēc ...

Vanaga draud atklāt politiķus, kuri piesedz vardarbību skolās

Pēc incidenta skolēnu vidū Ķekavas vidusskolā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atkārtoti aktualizējusi nepieciešamību pēc regulējumiem vardarbības mazināšanai izglītības iestādēs.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga sociālo ...

Ārzemju eksperti un finansējuma trūkums – iezīmē problēmas humanitārajās zinātnēs
Pārāk liela ārzemju ekspertu iesaiste Latvijas pētījumu projektu vērtēšanā un nepietiekams finansējums, šādas problēmas humanitāro un sociālo zinātņu pārstāvji iezīmēja trešdien, 4. oktobrī, notikušajā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.


Komentāri