lv
LzAFo5NmggA4DbVngwML0RhvUPqt1DTPIaXfi4jA
2342525

Gaisa temperatūra vietām Latvijā pazeminājusies līdz +2 grādiem

Gaisa temperatūra vietām Latvijā pazeminājusies līdz +2 grādiem

Sestdien plkst.6 gaisa temperatūra valstī bija no +2,6 grādiem Madonā un +2,8 grādiem Zosēnos līdz +11 grādiem Kolkā un vietām Rīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļu" datiem vairākās vietās Latgalē termometra stabiņš noslīdējis līdz +2 grādiem un pat nedaudz zemāk.

Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš jūnija vidus. Gaisa temperatūru novērojumu stacijās mēra pusotra līdz divu metru augstumā, un tuvāk zemei gaiss var būt vairākus grādus aukstāks.

Debesis lielākoties skaidras, nav nokrišņu. Vietām migla. Pūš lēns dienvidaustrumu vējš, Latgalē galvenokārt saglabājas bezvējš.

Rīgā saulains rīts, pūš viegls dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra plkst.6 bija +4 grādi lidostā un +11 grādi pilsētas centrā un Daugavgrīvā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16,7 grādiem Alūksnē līdz +19,5 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.septembrī bija +35..+36 grādi Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -3 grādi Norvēģijas ziemeļos.

Bauskā šodien notiek Baltijas vīnogu izstāde

Šodien Bauskas pils pagalmā no plkst.10 līdz plkst.18 notiks "Baltijas vīnogu izstāde 2023", informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības pārstāvji.

Pasākumā savas izaudzētās ogas atradīs lielākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīnogu audzētāji, ko...

Leļļu teātra izrādei Un atkal Pifs.. jau 40 gadi! Tāpēc sākas viesizrāžu tūre

"Ulbrokas pērlē" šodien plkst.11 būs skatāma Latvijas Leļļu teātra izrāde "Un atkal Pifs..", informēja teātra pārstāve.

Iestudējums "Un atkal Pifs..", kas pirmizrādi piedzīvoja 1983.gada 1.oktobrī, dosies 40 gadu jubilejas rudens viesizrāžu tūrē.

Paredz...

Basketboliste Aija Jurjāne paziņo par karjeras beigām

Latvijas basketboliste Aija Jurjāne piektdien paziņoja, ka ir noslēgusi profesionālas basketbolistes karjeru.

Savā karjeras pēdējā sezonā Jurjāne spēlēja Turcijas klubā Stambulas "Galatasaray". Šovasar 35 gadus vecā uzbrucēja pēdējo reizi pārstāvēja Lat...



Komentāri