lv
izz8o6JWuQhe5SZJpH95ovQs44jj51DYyBwNJvuC
2342097

Bauskā šodien notiek Baltijas vīnogu izstāde

Bauskā šodien notiek Baltijas vīnogu izstāde

Šodien Bauskas pils pagalmā no plkst.10 līdz plkst.18 notiks "Baltijas vīnogu izstāde 2023", informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības pārstāvji.

Pasākumā savas izaudzētās ogas atradīs lielākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīnogu audzētāji, kopumā apskatei piedāvājot vairāk nekā 200 šķirņu paraugus.

Tāpat interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus vīnkopjiem un nodegustēt vīnus, kas tapuši no Baltijā audzētajām vīnogām.

Biedrībā norāda, ka Latviju izstādē pārstāvēs Gatis Kužums, kura kolekcijā ir gandrīz 500 galda un vīna vīnogu šķirnes, Ģirts Miķelsons, kas audzē tehniskās vīnogu šķirnes vīnam un Gunta Niedra, kurai Tukuma novada "Mazburkās" pieder lielākais Latvijas bioloģiskais vīnogu dārzs.

Tāpat piedalīsies arī Dārzkopības institūts ar savu vīnogu kolekciju.

Baltijas vīnogu izstāde notiek septīto gadu pēc kārtas. Pasākumu organizē Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība ar Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Leļļu teātra izrādei Un atkal Pifs.. jau 40 gadi! Tāpēc sākas viesizrāžu tūre

"Ulbrokas pērlē" šodien plkst.11 būs skatāma Latvijas Leļļu teātra izrāde "Un atkal Pifs..", informēja teātra pārstāve.

Iestudējums "Un atkal Pifs..", kas pirmizrādi piedzīvoja 1983.gada 1.oktobrī, dosies 40 gadu jubilejas rudens viesizrāžu tūrē.

Paredz...

Basketboliste Aija Jurjāne paziņo par karjeras beigām

Latvijas basketboliste Aija Jurjāne piektdien paziņoja, ka ir noslēgusi profesionālas basketbolistes karjeru.

Savā karjeras pēdējā sezonā Jurjāne spēlēja Turcijas klubā Stambulas "Galatasaray". Šovasar 35 gadus vecā uzbrucēja pēdējo reizi pārstāvēja Lat...

Šāvēji Rašmane un Strautmanis PK pāru sacensībās izcīna 4.vietu (+VIDEO)

Latvijas šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis piektdien Riodežaneiro Pasaules kausa posma pāru sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē izcīnīja ceturto vietu.

Kvalifikācijā Rašmane sašāva 287 punktus un Strautmanis 291 punk...



Komentāri