lv
IpGrEAscQX0EjmjfFop4kF4vWmKUU5KRLBpnW7WE
207462

Saeima var atteikties no deputātu grupu veidošanas ar Krieviju un Baltkrieviju

Saeima var atteikties no deputātu grupu veidošanas ar Krieviju un Baltkrieviju

Saeima ceturtdien, 17.novembrī, plkst.9 paredzētajā ārkārtas sēdē lems par atteikšanos no deputātu grupu veidošanas sadarbības veicināšanai ar Krievijas un Baltkrievijas parlamentiem.

Lēmuma projektu ir iesnieguši deputāti Rihards Kols (NA), Edgars Rinkēvičs (JV), Viktors Valainis (ZZS), Edgars Tavars (AS), Raivis Dzintars (NA), Kaspars Briškens (P), Augusts Brigmanis (ZZS), Māris Kučinskis (AS), Agnese Krasta (JV), Jānis Dombrava (NA) un Atis Švinka (P).

Politiķi lēmuma projektā norāda, ka ar starptautiskajām tiesībām, normām un demokrātiskajām vērtībām nav savienojama deputātu grupu veidošana sadarbības veicināšanai ar Krievijas un Baltkrievijas parlamentiem, kamēr abas valstis nav izbeigušas starptautisko tiesību pārkāpumus attiecībā uz Ukrainu, izvedusi savus bruņotos spēkus no tās teritorijas, pilnībā atjaunojusi Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti atbilstoši starptautisko tiesību prasībām, kā arī pilnībā atlīdzinājusi Ukrainai par izdarītajiem tiesību pārkāpumiem.

Maklakovs sliecas domāt, ka Polijā trāpījusi Ukrainas raķete

Incidentā ar raķetes sprādzienu Polijā vēl ir daudz nezināmā, taču vairāk jāsliecas ticēt ASV prezidenta Džo Baidena teiktajam, ka tā varētu būt Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķete, aģentūrai LETA atzina bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NB...

Duda: Polijas teritoriju, visticamāk, trāpījusi Ukrainas zenītraķete

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdien paziņojis, ka visticamāk, ciematu pierobežā ar Ukrainu dienu iepriekš trāpījusi ukraiņu zenītraķete.

"Pilnīgi nekas neliecina, ka tas būtu bijis apzināts uzbrukums Polijai (..). Ļoti ticami, ka tā bija raķete, k...

Vērienīgo koncertuzvedumu «Dziesma dejo. Deja skan» varēs noskatīties TV

Sestdien, 19. novembrī, plkst. 15.30 TV3 skatītājiem piedāvā noskatīties šā gada vasarā Mežaparka Lielajā estrādē notikušo koncertuzvedumu “Dziesma dejo. Deja skan”, kurā īpašā formā savienojas divas tradīcijas – dziesma un deja. Koncertuzvedums ir īpa...



Komentāri