lv
AW4oOHGKBGnhRbMofSZUAq4qfk90dZDwPtsvTvKP
2045114

No PSRS milža līdz 'čeburaškas' nojaukšanai – kas bija uzņēmums 'Radiotehnika' un vai pēc tā jāilgojas

No PSRS milža līdz 'čeburaškas' nojaukšanai – kas bija uzņēmums 'Radiotehnika' un vai pēc tā jāilgojas
Ražošanas apvienības "Radiotehnika" vēsture savā ziņā ir līdzīga citu padomju Latvijas industriālo milžu likteņa līkločiem – uzņēmuma pirmsākumi meklējami vēl brīvās Latvijas laikā, pēc padomju okupācijas "Radiotehnika" radās pēc vairāku iepriekš privātu ražotāju apvienošanas, laika gaitā tā izauga par savas nozares līderi Padomju Savienībā, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas uzņēmums nespēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tagad no "Radiotehnikas" palikusi tikai nostalģija, vairāk nekā 30 gadus veci skaļruņi un magnetafoni dažās mājās, kā arī pats zīmols "Radiotehnika", kas pēkšņi ir atdzīvojies Krievijā.
Sinhronizācija ar Eiropas elektrotīkliem iespējama 2025.gada sākumā

Baltijas valstis iepriekš vienojās 2025.gada beigās savus elektrotīklus desinhronizēt no Krievijas tīkliem un sinhronizēt ar kontinentālās Eiropas sistēmu, tomēr to būtu iespējams izdarīt 2025.gada sākumā, paziņoja Igaunijas Klimata ministrijas kancler...

RFS līdz sezonas beigām noslēdz vienošanos ar Ontužānu

Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS papildinājusi sastāvu ar pussargu Danielu Ontužānu, kurš daļu karjeras pavadījis Minhenes "Bayern" sistēmā, piektdien paziņoja Rīgas vienība.

RFS noslēgusi vienošanos ar Ontužānu līdz sezonas beigām ar iespēju t...

UEFA soda Latvijas futbola klubu FC Riga. Par ko?

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) Latvijas klubam "Riga" piemērojusi 10 000 eiro naudas sodu par noteiktajā termiņā nesniegtajiem finanšu datiem, vēsta organizācija.

Sods piemērots, jo klubs noteiktajā termiņā nav iesniedzis pilnīgu un precīz...



Komentāri