lv
ZNKfw9s9McZgVWihVy4GpowHLNlKL6GiHAyEKHUn
1663634

NBS komandieris: Intensīvi strādājam ieviešot visu, ko var redzēt karā Ukrainā

NBS komandieris: Intensīvi strādājam ieviešot visu, ko var redzēt karā Ukrainā

Latvijas galvenais drošības garants ir Latvijas sabiedrība, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš atzīmēja, ka NBS intensīvi strādā pie spēju attīstīšanas, ieviešot visu to, ko var redzēt karā Ukrainā. Lielākais izaicinājums ir laiks, kas nepieciešams darbiem. Tikmēr Latvijas galvenais drošības garants ir Latvijas sabiedrība ar savu gatavību aizstāvēt valsti, pārliecināts Kalniņš.

NBS komandieris uzskata, ka labākā motivācija jauniešiem iesaistīties Valsts aizsardzības dienestā (VAD) ir jaunieši, kas jau dienējuši VAD un var pastāstīt par tajā piedzīvoto. Patlaban pieteikumus iesnieguši 315 Latvijas pilsoņi. Kalniņš aicināja cilvēkus turpināt pieteikties VAD, jo daļa, iespējams, atbirs veselības stāvokļa dēļ.

Viņš arī norādīja, ka, ja VAD pirmajā iesaukumā pieteiksies un atlasi izturēs vairāk nekā 300 cilvēki, tad visiem tiks rasta iespēja dienēt.

"Es būtu ļoti priecīgs, ja arī nākamgad, kad paredzēts iesaukt 600 cilvēkus, visi būtu brīvprātīgie. Tas nozīmētu, ka Latvijas sabiedrība ir atbalstoša šim dienestam," teica Kalniņš.

Ņemot vērā pieaugošo lidrobotu jeb dronu pielietošanu karadarbībā, Kalniņš atzina, ka tie ir liels izaicinājums bruņotajiem spēkiem un militārajai zinātnei, jo visi meklē efektīvus un maz maksājošus līdzekļus, kā pret tiem aizsargāties.

Kalniņš uzskata, ka tuvākajā laikā parādīsies dažādas versijas, ko varētu ieviest minētā mērķa sasniegšanai. NBS arī strādā pie paņēmieniem, ko varētu ieviest. Tāpēc viņš "ļoti optimistiski" skatās uz nākotni saistībā ar risinājumu ieviešanu dzīvē.

Latvija pirks pretkuģu raķešu sistēmu Naval Strike Missile. Bet kad?

Ministru kabinets 2.maijā ir atbalstījis pretkuģu raķešu sistēmas "Naval Strike Missile" iegādi, informē Aizsardzības ministrija.

"Naval Strike Missile" ir pretkuģu raķešu sistēma, kas spēj sašaut kā jūras, tā arī sauszemes mērķus līdz pat 185 kilometru...

Cik trausla ir brīvība. Saruna ar diriģentu Matīsu Circeni
"Laiks, kurā patlaban dzīvojam, visā pasaulē ir ārkārtīgi sarežģīts un bieži vien ļoti sāpīgs. Koncerta programma izvēlēta ar nodomu rosināt klausītājos iespējamās atbildes uz jautājumiem, ko nozīmē valstiskā piederība un cik trausla ir brīvība. Svētko...
Par godu svētkiem Mārupes novadā uzstāsies Līvi un Dzelzs Vilks

Mārupes novadā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33.gadadienu, uzstāsies grupas "Līvi" un "Dzelzs Vilks", informē pašvaldības pārstāve Māra Mičule.

Šodien plkst.19 pļavā iepretim Piņķu Svētā Jāņa baznīcai uz skatuves kāps leģendārā...



Komentāri