lv
tSyeh3inT7zx3q0bdQEaUEP8p3U2V5YuIi7WfKO5
1634657

Bijušo bankas prezidentu tiesās arī par viltotu vakcinācijas sertifikātu

Bijušo bankas prezidentu tiesās arī par viltotu vakcinācijas sertifikātu

Bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču tiesās arī par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, vēsta Latvijas Televīzija.

Prokuratūra ir nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret kādu vīrieti par Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi.

Kā informēja prokuratūra, vīrietim apsūdzības celtas par prettiesiska labuma nodošanu personai, lai, neveicot vakcināciju, saņemtu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, un par šī sertifikāta izmantošanu.

Apsūdzētā persona ar starpnieku nodeva 400 eiro kādai citai personai, kuras pilnvarās bija veikt valsts apmaksātu vakcināciju un vakcinācijas fakta dokumentēšanu, lai tā veiktu darbības, kuru rezultātā e-veselības sistēmā varētu iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu par veiktu vakcināciju.

Rezultātā e-veselības sistēmā tika ievadīta nepatiesa informācija par to, ka apsūdzētā persona it kā ir vakcinēta pret Covid-19. Apsūdzētā persona, apzinoties, ka vakcinācijas sertifikāts ir viltots, izmantoja to un brīvi pārvietojās Covid-19 infekcijas laikā.

Levits: Garās stratēģisko preču piegādes ķēdes izrādījās lamatas

Krievijas karš Ukrainā un Covid-19 pandēmija nav mainījuši globālās ekonomikas pamatprincipus, taču spilgti uzsvēris nepieciešamību pēc daudz modrākas pieejas, izvēloties tirdzniecības partnerus, šodien Latvijas-Vācijas Ostu dienu atklāšanā sacīja Latv...

Grosberga izcīna 12. vietu orientēšanās Pasaules kausā posmā

Latvijas pārstāve Sandra Grosberga ceturtdien Norvēģijā izcīnīja augsto 12.vietu Pasaules kausa (PK) posma orientēšanās sportā garajā distancē.

12 kilometru garajā distancē uzvaru svinēja zviedriete Tūve Aleksandešone, kura finišēja stundā 22 minūtēs un...

Studenti pētīs diskriminācijas gadījumus augstskolās

Latvijas Studentu apvienība (LSA) sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) īstenos aptauju "Diskriminācija augstākās izglītības iestādēs", lai noskaidrotu, ar kāda veida diskrimināciju augstākās izglītības vidē sastopas studējošie, akadēmiskais un vispā...



Komentāri