lv
bf6YexhjIcBY999zFJqbYwFyChG40xFzqSzlbIN3
1634403

Studenti pētīs diskriminācijas gadījumus augstskolās

Studenti pētīs diskriminācijas gadījumus augstskolās

Latvijas Studentu apvienība (LSA) sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) īstenos aptauju "Diskriminācija augstākās izglītības iestādēs", lai noskaidrotu, ar kāda veida diskrimināciju augstākās izglītības vidē sastopas studējošie, akadēmiskais un vispārējais personāls.

LSA pauda, ka šobrīd Latvijā trūkst padziļinātas izpratnes par diskriminācijas izpausmēm un gadījumiem Latvijas augstskolās, tāpēc iegūtie aptaujas dati būšot nozīmīgi, lai novērtētu situāciju augstākās izglītības vidē šobrīd un īstenotu iekļaujošas vides veicinošus pasākumus.

LSA Sociālā virziena vadītāja Līva Vaivade uzsvēra, ka studējošā diskriminējošas situācijas nav tolerējamas, un ir jārīkojas tā, lai studējošais augstākās izglītības vidē apzinātos, ka viņš netiks diskriminēts seksuālās orientācijas, dzimuma identitātes, rases, kultūras, valodas, reliģijas, funkcionālo traucējumu, sociālekonomisko faktoru vai vecuma un ārējā izskata dēļ.

Aptauja ir anonīma. LSA aicina ikvienu studējošo, kā arī akadēmisko un vispārējo personālu aizpildīt aptauju un sniegt informāciju par piedzīvotu diskrimināciju augstākās izglītības vidē, jo tādējādi būs iespējams labāk izprast reālo situāciju.

Graudiņa/Samoilova sākušas Elite 16 turnīru Brazīlijā

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova ceturtdien Brazīlijā ar uzvaru uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.

Ar sesto numuru sacensībās izsētais Latvijas duets pirmajā C gru...

Stājies spēkā 15 gadu cietumsods bijušajam Iekšlietu ministrijas darbiniekam

Stājies spēkā spriedums par spiegošanu Krievijas izlūkdienesta uzdevumā notiesātajam bijušajam Iekšlietu ministrijas (IeM) darbiniekam Oļegam Burakam.

Kā informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, AT Senāta Krimināllietu departament...

Rinkēvičs: Nav šķēršļu sarunu sākšanai ar Moldovu par iestāšanos ES jau šogad

Latvijas ieskatā, nav šķēršļu sarunu sākšanai ar Moldovu par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) jau šogad, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien ar Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem kopīgā vizītē apmeklēja Moldovu.

Rinkēvi...



Komentāri