lv
xWnRw13KgCi1t7u6NSYIMw3aWnkIAd4ina014Rd0
1450443

Latvietim Jamaikā noteikta divu miljonu dolāru drošības nauda

Latvietim Jamaikā noteikta divu miljonu dolāru drošības nauda

Jamaikas tiesa ceturtdien noteikusi drošības naudu divu miljonu dolāru apmērā Latvijas valstspiederīgajam, kurš tiek apsūdzēts par narkotiku kontrabandu, ziņo vietējie mediji.

30 gadus vecais Rihards Upenieks 10.martā tika aizturēts Normana Menlija starptautiskajā lidostā, kad gatavojās izlidot uz Lielbritāniju.

Viņa bagāžā tika atrasti 4,4 kilogrami kokaīna, kura vērtība Anglijā būtu aptuveni 300 000 dolāru. Kopā ar viņu tika aizturēta lidostas darbiniece un abiem izvirzītas apsūdzības par kokaīna izvešanas mēģinājumu grupā. Upeniekam izvirzītas vēl papildu apsūdzības par kokaīna glabāšanu, tirgošanu un mēģinājumu to izvest.

Nosakot drošības naudu, tiesa arī noteica Upeniekam aizliegumu izbraukt no valsts un lika nodot ceļošanas dokumentus. Viņam arī katru dienu būs jāreģistrējas policijā.

Nākamā tiesas prāva paredzēta 29.maijā.

Latvijas policijā teica, ka iestādei par šo pilsoni "nekas nav komentējams".

Vai zini, kādus suvenīrus jūrnieki reiz veda uz dzimteni?
Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Latvijas Kuģniecības vēstures nodaļas krājumā un ekspozīcijā kopumā atrodas 73 kuģinieku suvenīri, kurus jūrā braucēji ieguvuši savu tuvo un tālo kuģojumu laikā. Par atskaites punktu šo suvenīru iegūšanai var minēt ...
Trīs Latvijas uzņēmumu projekti atzīti par veiksmes stāstiem ES līmenī

Trīs Latvijas uzņēmumu īstenotie projekti iekļauti Eiropas valstu pētniecības un inovāciju Briseles biroju neformālā tīkla (IGLO) apkopojumā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IGLO apkopojis veiksmīgākos projektu piemērus, kas attīstīti...

Lietuvas prezidents: Nevēlos ar sankciju atvieglošanu ļaut svinēt tām diktatūrām

Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmē Briselē ceturtdien netika runāts par sankciju izņēmuma attiecināšanu uz Baltkrievijas minerālmēslojumu, pēc sanāksmes paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekre...



Komentāri