lv
BQhwaXYMYLWq1baKKxM9lacSaGsHade3BfIxHbsa
1450200

Trīs Latvijas uzņēmumu projekti atzīti par veiksmes stāstiem ES līmenī

Trīs Latvijas uzņēmumu projekti atzīti par veiksmes stāstiem ES līmenī

Trīs Latvijas uzņēmumu īstenotie projekti iekļauti Eiropas valstu pētniecības un inovāciju Briseles biroju neformālā tīkla (IGLO) apkopojumā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IGLO apkopojis veiksmīgākos projektu piemērus, kas attīstīti ar Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas programmu "Apvārsnis 2020" un "Apvārsnis Eiropa" finansējumu.

Bukletā kopumā iekļauti 18 valstu projekti, tostarp trīs Latvijas uzņēmumu projekti: SIA "LightSpace Technologies" medicīniskās izglītības trīsdimensiju brilles, AS "Latvijas finieris" piedāvājums, kā toksisko aizstāt ar dabisko, un SIA "Latvijas mobilais telefons" piektās paaudzes savienotas un automatizētas mobilitātes ES izmēģinājumi.

"Apvārsnis Eiropa" ir ES pētniecības un inovācijas finansēšanas programma 2021.-2027.gada periodam. Tās fokusā ir Eiropas integritātes stiprināšana, klimata pārmaiņu jautājumu risināšana, ANO Ilgtspējas attīstības mērķu sasniegšana un Eiropas globālās konkurētspējas sekmēšana. Programmas gaitā pētniecībai un inovācijai paredzēts kopumā novirzīt 95,5 miljardus eiro.

Plašāk ar uzņēmumu veiksmes stāstiem iespējams iepazīties IZM mājaslapā.

Lietuvas prezidents: Nevēlos ar sankciju atvieglošanu ļaut svinēt tām diktatūrām

Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmē Briselē ceturtdien netika runāts par sankciju izņēmuma attiecināšanu uz Baltkrievijas minerālmēslojumu, pēc sanāksmes paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekre...

Tiesa apstiprina: Baltic International Bank tiks likvidēta

Ekonomisko lietu tiesa apmierinājusi Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu, ziņoja tiesā.

Tiesa par bankas likvidatoru iecēla advokātu Olavu Ceru.

Tiesa noteica, ka kredītiestādes likvidācijas procesā "Baltic Inte...

Graudiņai un Samoilovai vēl viens zaudējums Elite 16 turnīrā

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova ceturtdien Tepikā, Meksikā, piedzīvoja neveiksmi pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīra otrajā mačā.

Graudiņa/Samoilova, kuras turnīrā izsē...



Komentāri