lv
beiVnu2sVxnhdf5RZ3znOk5T8wGTHfTlyK3HeiQW
1450423

Vai zini, kādus suvenīrus jūrnieki reiz veda uz dzimteni?

Vai zini, kādus suvenīrus jūrnieki reiz veda uz dzimteni?
Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Latvijas Kuģniecības vēstures nodaļas krājumā un ekspozīcijā kopumā atrodas 73 kuģinieku suvenīri, kurus jūrā braucēji ieguvuši savu tuvo un tālo kuģojumu laikā. Par atskaites punktu šo suvenīru iegūšanai var minēt 1864. gadu, kad pirmajā tāljūras reisā uz Beļģijas ostu Ģenti devās burinieks "Katarina". Līdz 19. gadsimta beigām Latvijā būvētie burinieki jau bija apguvuši visus pasaules okeānus. Kā piemiņu par šiem braucieniem jūrnieki uz dzimteni atveda dažāda veida suvenīrus. Tie iegūti preču apmaiņas rezultātā, kā arī pirkumu veidā.
Trīs Latvijas uzņēmumu projekti atzīti par veiksmes stāstiem ES līmenī

Trīs Latvijas uzņēmumu īstenotie projekti iekļauti Eiropas valstu pētniecības un inovāciju Briseles biroju neformālā tīkla (IGLO) apkopojumā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IGLO apkopojis veiksmīgākos projektu piemērus, kas attīstīti...

Lietuvas prezidents: Nevēlos ar sankciju atvieglošanu ļaut svinēt tām diktatūrām

Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmē Briselē ceturtdien netika runāts par sankciju izņēmuma attiecināšanu uz Baltkrievijas minerālmēslojumu, pēc sanāksmes paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekre...

Tiesa apstiprina: Baltic International Bank tiks likvidēta

Ekonomisko lietu tiesa apmierinājusi Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu, ziņoja tiesā.

Tiesa par bankas likvidatoru iecēla advokātu Olavu Ceru.

Tiesa noteica, ka kredītiestādes likvidācijas procesā "Baltic Inte...



Komentāri