lv
7YCXbeR6Fo3nEQMXhs1fc9KhHPkZZhy4USxrW4Xe
132628

Par Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru iecelts Bukovskis

Par Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru iecelts Bukovskis

Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) direktora amatā stājies Kārlis Bukovskis, savukārt direktora vietnieka amatu turpmāk ieņems Mārtiņš Vargulis, informēja LĀI.

LĀI norāda, ka Bukovskis iepriekš vairāk nekā desmit gadus pildīja LĀI direktora vietnieka pienākumus. Viņš ir ieguvis doktora zinātņu grādu starptautiskajās attiecībās, mācījies un veicis pētniecību vairākās pasaulē atzītās universitātēs, veido raidījumu Latvijas Radio un savulaik strādājis arī Latvijas valsts pārvaldē.

Vargulis iepriekš ir veicis pētnieka pienākumus LĀI, strādājis Latvijas valsts pārvaldē un bijis diplomāts, pārstāvot Latvijas intereses. Bukovskis un Vargulis ir arī docētāji Rīgas Stradiņa universitātē.

LĀI ir neatkarīga, bezpartejiska organizācija, kas tika izveidota 1992.gadā un kuras mērķis atbilstoši tās statūtiem ir veikt zinātnisko darbību, analītisku pētniecību un sniegt ekspertu viedokli par Latvijas izaicinājumiem, attīstības scenārijiem un stratēģiju starptautiskajā un reģionālajā drošības, politiskajā un ekonomiskajā sistēmā.

LĀI arī pēc vadības maiņas sola turpināt pasaules notikumu analīzi, lai sniegtu zinātniski pamatotu, kvalitatīvu un saprotamu skatījumu un skaidrojumus gan Latvijas iedzīvotājiem un lēmumu pieņēmējiem, gan citu valstu masu medijiem un ekspertiem.

Institūta komanda kopā ar Latvijas un ārvalstu partneriem turpināšot izdod interesentiem brīvi pieejamas publikācijas, kā arī rīkot atzītas Eiropas un pasaules mēroga starptautiskas konferences un diskusijas.

Jaunups par Kariņu: Reti spītīgs cilvēks!

Pagājušas jau vairākas nedēļas kopš 14.Saeimas vēlēšanām. Lai gan sarunas par jaunās valdības veidošanu turpinās, joprojām ir dažādi viedokļi par to iznākumu. Tiesa, iespējams, valdības veidošanas procesā liela nozīme ir arī personālijām. Vienu no tām ...

Rajevs: Nevar ticēt stāstiem par Putina veselību!

Pēdējo nedēļu laikā ar zināmu regularitāti dažādos medijos parādījušies raksti par iespējamām Krievijas diktatora Vladimira Putina veselības problēmām. Turklāt runas par saslimšanu ar onkoloģisku slimību pastiprinājis attēls, kurā redzamas roka, kas kļ...

Vai kravas auto, aizķerot topošā pārvada konstrukciju, nav to sabojājis?

Trešdien notikušajā satiksmes negadījumā, kurā kravas auto aizķēra topošā satiksmes pārvada konstrukcijas, pārvads nav bojāts, informēja Rīgas domē.

Pēc Satiksmes departamenta rīcībā esošās informācijas pārvada konstrukcijai bojājumi nav nodarīti.

Gadī...



Komentāri