lv
ErQNQ3kGJrBWzhPPNtfBSICFtbpTCsvKcVatchw9
1229780

Biržā sākta Eco Baltia obligāciju iekļaušanas procedūra

Biržā sākta Eco Baltia obligāciju iekļaušanas procedūra

Pamatojoties uz saņemto iekļaušanas pieteikumu, birža "Nasdaq Riga" ir sākusi iekļaušanas procedūru vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia" obligāciju iekļaušanai "Nasdaq Riga" "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Ņemot vērā, ka "Eco Baltia" obligāciju publiskais piedāvājums norisinās līdz 2023.gada 10.februārim, emisijas apjoms tiks precizēts tam noslēdzoties.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu un tirdzniecības sākšanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

Jau ziņots, ka 2.februārī "Eco Baltia" sāka savu pirmo nenodrošināto obligāciju publisko piedāvājumu.

Emisijā plānots izlaist fiksētas likmes obligācijas vērtībā līdz astoņiem miljoniem eiro. Piedāvājuma periods ilgs līdz 10.februārim.

Obligāciju dzēšanas termiņš būs līdz trīs gadiem, bet emitentam ir paredzētas tiesības tās dzēst pirms termiņa - pēc diviem gadiem. Obligācijām plānota fiksēta procentu likme visam periodam, kas tiks noteikta parakstīšanās perioda beigās robežās no 8% līdz 9%.

Obligācijām varēs parakstīties kvalificētie un privātie ieguldītāji Latvijā un Lietuvā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro ar minimālo parakstīšanās summu 10 000 eiro.

Obligāciju emisijā piesaistītais finansējums tiks izmantots grupas attīstības projektiem ar mērķi paplašināties un veicināt aprites ekonomikas ieviešanu starptautiskā līmenī.

Lai parakstītos uz obligācijām, privātajam ieguldītājam Latvijā vai Lietuvā ir jābūt vērtspapīru kontam finanšu iestādē, kas ir "Nasdaq Riga" biedrs vai kurai ir atbilstošās vienošanās ar "Nasdaq Riga" biedru. Savukārt kvalificētie ieguldītāji var parakstīties uz obligācijām ar emisijas organizētāja - "Luminor Bank" - starpniecību vai ar jebkuras citas finanšu iestādes starpniecību, kas ir "Nasdaq CSD" dalībniece un piedalās "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmā vai kurai ir netieša piekļuve "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmai.

Savukārt 7.februārī plkst.14 notiks "Eco Baltia" organizēts vebinārs, kurā investoriem būs iespēja uzdot un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Obligācijas sešu mēnešu laikā pēc emisijas ir plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētājs ir "Luminor Bank", sertificētais konsultants ir advokātu birojs "TGS Baltic", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pilda zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 120,02 miljoni eiro, kas ir par 60,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 9,046 miljoni eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

NEPLP ierobežo piekļuvi Krievijas propagandas tīmekļvietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas teritorijā uz laiku līdz Eiropas Savienības noteikto sankciju atcelšanas brīdim ierobežojusi piekļuvi virknei ar Krievijas propagandas medijiem saistām tīmekļvietnēm, liecina oficiālaj...

Tallinā nozagtu automašīnu atrod Valmierā

Latvijas policija Valmierā atradusi Tallinā nozagtu apvidus automašīnu, informēja Igaunijas policijas Ziemeļu prefektūras preses dienestā.

2020.gada izlaiduma automašīna "Toyota Land Cruiser" ap plkst.3 naktī uz otrdienu tika nozagta pie kādas privātmāj...

Ne 'lētākais', bet 'optimālākais' – kā LHF izvēlējās hokeja biļešu tirgotāju
Pasaules hokeja čempionāta Latvijā notiekošo spēļu biļetes izplata kāds pirms dažiem gadiem Igaunijā reģistrēts uzņēmums, kas saistīts ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadošu amatpersonu ilggadējiem paziņām. LHF valdes loceklis Egars Buncis gan rai...


Komentāri