lv
XevKhDeVmT0jaPzqln5q6Y5pcTbaugwTdWZ2bPk2
1229779

NEPLP ierobežo piekļuvi Krievijas propagandas tīmekļvietnēm

NEPLP ierobežo piekļuvi Krievijas propagandas tīmekļvietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijas teritorijā uz laiku līdz Eiropas Savienības noteikto sankciju atcelšanas brīdim ierobežojusi piekļuvi virknei ar Krievijas propagandas medijiem saistām tīmekļvietnēm, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Lēmums pieņemts saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) Padomes regulu par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā.

Ierobežojumi ES attiecas uz tīmekļvietnēm, kas saistītas ar tādiem propagandas medijiem kā "Russia Today English", "Russia Today UK", "Russia Today Germany", "Russia Today France", "Russia Today Spanish" un "Sputnik".

Tādējādi Latvijā turpmāk ierobežota piekļuve tādām tīmekļvietnēm kā "deutsch.rt.com", "fr.rt.com", "rtde.xyz", "rtde.site", "rtde.live", "rtde.team", "rtde.website", "sputniknews.gr", "sputniknews.cn", "sputniknews.kz", "lt.sputniknews.ru", "oz.sputniknews-uz.com", "baltnews.ru", "sputnik.az", "sputnik.kg", "sputnik-abkhazia.info", "sputnik-georgia.com", "sputnik-ossetia.com", "sputnik-tj.com".

Piekļuve ierobežota arī minēto tīmekļvietņu dublējošām spoguļlapām.

Par atbildīgo par lēmuma izpildes kontroli noteikts NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Tallinā nozagtu automašīnu atrod Valmierā

Latvijas policija Valmierā atradusi Tallinā nozagtu apvidus automašīnu, informēja Igaunijas policijas Ziemeļu prefektūras preses dienestā.

2020.gada izlaiduma automašīna "Toyota Land Cruiser" ap plkst.3 naktī uz otrdienu tika nozagta pie kādas privātmāj...

Ne 'lētākais', bet 'optimālākais' – kā LHF izvēlējās hokeja biļešu tirgotāju
Pasaules hokeja čempionāta Latvijā notiekošo spēļu biļetes izplata kāds pirms dažiem gadiem Igaunijā reģistrēts uzņēmums, kas saistīts ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadošu amatpersonu ilggadējiem paziņām. LHF valdes loceklis Egars Buncis gan rai...
Kā sokas ar pasaules hokeja čempionāta rīkošanu?
Jau maijā Rīga atkal uzņems pasaules hokeja čempionātu, un šoreiz, visticamāk, iztiksim bez tik radikāliem epidemioloģiskās drošības ierobežojumiem kā 2021. gadā. Tas gan negarantē, ka Latvijas izlase varēs spēlēt līdzjutējiem pilnu tribīņu priekšā - b...


Komentāri