lv
iGLzQVU94m2yF323CD2pTWPoNMH1mhcRrpFV1UZ9
1192350

Levits: Krievijas imperiālisma politika nemainīsies arī pēc sakāves

Levits: Krievijas imperiālisma politika nemainīsies arī pēc sakāves

Krievijas imperiālisma politika nemainīsies arī pēc sakāves Ukrainā, līdz ar ko Rietumiem ir jābūt gataviem stiprināt savas militārās spējas, šodien diskusijā "Latvia and Poland: Countering Today’s Challenges Together" sacīja Latvijas prezidents Egils Levits.

Levits uzskata, ka Krievijā ir novēlojusies nācija, jo Krievija īsteno politiku, kura bija raksturīga Eiropas valstīm 19.gadsimtā.

"Lieta tāda, ka citas valstis, tai skaitā arī Francija un Vācija, imperiālisma idejas ir atmetušas un ir veiksmīgi tikušas galā ar savas politikas transformēšanu," uzsver Levits, paužot nožēlu, ka Krievijā šādas īstas politiskās transformācijas nekad nebija notikušas un, ka pat zaudējot Ukrainā, Krievijas imperiālisma idejas nemainīsies.

Līdz ar ko Rietumiem ir jāsaprot, ka Krievijā pastāvošā ideoloģija pastāvēs vēl ilgi un NATO valstīm ir jābūvē tāds militārais spēks, lai Krievija saprastu, ka viņas potenciālais uzbrukums NATO novedīs pie Krievijas sakāves un bojāejas.

"Sabiedrībai ir jāsaprot, ka militāro tēriņu palielināšana ir drošības garants un tā ir maksa par mieru", uzskata Levits.

Šlesers un Valainis atzinīgi vērtē iespēju atgriezt 'veco' ostu pārvaldības modeli
Saeima ceturtdien, 2. februārī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Ostu likumā, kas paredz līdz šā gada 31. decembrim pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai, vienlaikus partija "Latvijas pi...
Aiva Vīksna: Sievietes – Latvijas ekonomikas virzītājspēks
Gudras, aktīvas, dinamiskas un viedas. Tādas ir Latvijas sievietes, ko man nācies sastapt divdesmit gadu laikā, vadot biedrību "Līdere" , kas palīdzējusi spert pirmos soļus biznesā vairāk nekā sešsimt jaunajām uzņēmējām no visdažādākajām nozarēm. Gluži...
Vakar uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 33 likumpārkāpēji

Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas trešdien uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus, informēja VRS.

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportl...



Komentāri