lv
bDrUJySaCWOZ6yqF1NxOosC8LyfgJBiQn7BDpl4I
1192129

Vakar uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 33 likumpārkāpēji

Vakar uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 33 likumpārkāpēji

Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas trešdien uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus, informēja VRS.

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. Kriminālprocesā viltotie dokumenti izņemti.

Tāpat Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Moldovas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Vientuļu, Terehovas, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - diviem Uzbekistānas, vienam Lietuvas, vienam Indijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu desmit personām - četriem Latvijas, diviem Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas, vienam Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim.

Janvāris Latvijā bijis trešais mitrākais novērojumu vēsturē

Šā gada pirmajā mēnesī nokrišņu daudzums Latvijā vidēji sasniedza 80,9 milimetrus jeb 160% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Tādējādi pagājušais mēnesis kļuva par trešo nokrišņiem bagātāko janvāri val...

No ES struktūrfondu daudzgadu budžeta ekonomikā investēs teju miljardu

No Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu daudzgadu budžeta Latvijas ekonomikā tiks investēts gandrīz miljards eiro, lai sekmētu digitālo transformāciju uzņēmējdarbībā, celtu uzņēmumu konkurētspēju, eksportspēju un produktivitāti, mazinātu nevienlīdzību...

SEB Izaugsmes programma: inovatīvi risinājumi nepieciešami biznesa un valsts ekonomikas attīstībai
Biznesa inovāciju jomā Latvija ievērojami atpaliek no pārējām Eiropas valstīm, tostarp arī mūsu tuvākajiem kaimiņiem – Lietuvas un Igaunijas. Kā liecina Eiropas Inovāciju indeksa* dati, Latvija uzrāda vien 50,8% sniegumu no vidējā Eiropas Savienības (E...


Komentāri