lv
mzWSyPCmARSSoXqfTJQbfkREfnqzqapVbI15DFvG
1167287

Izstrādās studiju moduļus augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģiju jomā

Izstrādās studiju moduļus augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģiju jomā

Lai sekmētu Latvijas ekonomikas digitālo transformāciju un celtu iedzīvotāju labklājību, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte sāk projektu, izstrādājot jaunus studiju moduļus augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģiju jomā, informēja RTU Sabiedrisko attiecību departamenta komunikācijas projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

Projekts ļaus palielināt speciālistu skaitu ar augsta līmeņa digitālajām prasmēm, kuru šobrīd darba tirgū akūti trūkst, kā arī veicinās inovatīvu un tehnoloģiski ietilpīgu jaunu produktu un pakalpojumu izstrādi dažādās nozarēs.

Lai gan Latvija samazina atpalicību no Eiropas Savienības (ES) vidējā līmeņa informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) speciālistu skaita ziņā, sabiedrības kopējās digitālās prasmes joprojām ir zemākas par ES vidējo rādītāju, liecina Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa 2022.gada dati.

Īstenojot projektu, līdz 2026.gadam tiks izstrādāti 12 jauni studiju moduļi augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģiju jomā, kas tiks integrēti studiju procesā. Tie tiks izmantoti, lai nodrošinātu mācības arī industrijā nodarbinātajiem un kā tālākizglītības un kvalifikācijas celšanas instrumenti.

Plānots, ka ap 2000 studentu un speciālistu no uzņēmējdarbības, akadēmiskā un valsts sektora gūs padziļinātas digitālās prasmes. Iegūt jaunas zināšanas un prasmes viņiem palīdzēs mācībspēki, kuri tiks īpaši sagatavoti, tajā skaitā, pārņemot labāko pasaules pieredzi.

Projekta partneri īstenos arī aktivitātes intereses vairošanai par augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģijām un sadarbības stiprināšanai starp uzņēmumiem un studentiem. Plānots arī pilnveidot infrastruktūru kvalitatīvam mācību procesam. Projektu finansē ES Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcija un valsts budžets.

LTV: Saeima drīzumā varētu lemt par atļauju Šlesera tiesāšanas turpināšanai

Saeima drīzumā varētu lemt par deputāta Aināra Šlesera (LPV) izdošanu krimināllietas iztiesāšanas turpināšanai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Tiesībaizsardzības iestādes vērsušās Saeimā, prasot atļauju Šlesera tiesāšanai.

Tā dēvētajā ...

Maskava pieprasa Riekstiņam Krieviju atstāt divu nedēļu laikā

Maskava piektdien paziņojusi, ka devusi Latvijas vēstniekam divas nedēļas, lai atstātu Krieviju, apsūdzot Rīgu "absolūtā rusofobijā".

"Latvijas vēstniekam Mārim Riekstiņam dots rīkojums atstāt Krievijas Federāciju divu nedēļu laikā," teikts Krievijas Ā...

Ventspilī koncertzālē Latvija Zīvere un Liepiņš atskaņos programmu Par svarīgo

Šodien plkst.16 Ventspilī koncertzālē "Latvija" izskanēs Mirdzas Zīveres un Zigmara Liepiņa programma "Par svarīgo", informēja koncerta organizatori SIA "Kurzemes filharmonija".

Koncertā piedalīsies komponists Liepiņš, dziedātāja Zīvere un grupa "Lupa" ...



Komentāri