lv
NwVIhKGy0MG2mVDimgYPOB401BiCVvUmLPWhGzUF
1167101

Ventspilī koncertzālē Latvija Zīvere un Liepiņš atskaņos programmu Par svarīgo

Ventspilī koncertzālē Latvija Zīvere un Liepiņš atskaņos programmu Par svarīgo

Šodien plkst.16 Ventspilī koncertzālē "Latvija" izskanēs Mirdzas Zīveres un Zigmara Liepiņa programma "Par svarīgo", informēja koncerta organizatori SIA "Kurzemes filharmonija".

Koncertā piedalīsies komponists Liepiņš, dziedātāja Zīvere un grupa "Lupa" - Dāvis Jurka, Ritvars Garoza, Valters Sprūdžs, Andris Buiķis un Jānis Kalniņš.

Pagājušā gada rudenī, atzīmējot Liepiņa jubileju, mūzikas namā "Daile" notika pirmatskaņojums mūziķu jaunajai programmai "Par svarīgo".

Komponists stāsta, ka šajā programmā būs dziesmas, kuru vārdiem ir būtiska nozīme, ko viņš ar mūziku centies maksimāli izcelt un papildināt. Kādas no tām mazāk pazīstamas, kāda jauna, bet dažas ir neatņemama daļa no Zīveres repertuāra.

"Mēs vēlamies, lai 15 dziesmas, kas skanēs koncertā, klausītājiem būtu kā ceļojums ļoti personīgā un emocionālā pasaulē, kurā galvenais vadmotīvs ir mīlestība," piebilst Liepiņš.

Koncertā piedalīsies arī grupa "Lupa". Ar šiem profesionālajiem mūziķiem kopā atskaņos dažas Liepiņa instrumentālas kompozīcijas, kas no dziesmu personiskās dimensijas pārcels klausītājus kontrastējošā ritma un spriedzes piepildītā pasaulē.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā skatāma mākslinieka un dizainera Straupes darbu izstāde

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) no šodienas līdz 26.martam notiks izstāde "Ne-lietas", kas apvieno mākslinieka un dizainera Jāņa Straupes pēdējo divdesmit gadu radošos darbus, kā arī atklāj jaunās ieceres, informēja Latvijas Nacionālā māks...

Čakša: Skolās nepieciešams labjūtības rīks

Lai risinātu vardarbību skolā, noteikti kā monitorings skolās nepieciešams labjūtības rīks, kas uzreiz parāda, kāds atbalsts ir nepieciešams skolēnam, skaidroja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Čakša piekrīt, ka vardarbība skolās ir ļoti...

Tiesneses darbnespējas dēļ uz nenoteiktu laiku atceļ Lemberga krimināllietu

Tiesneses Sandras Amolas darbnespējas dēļ Rīgas apgabaltiesa uz nenoteiktu laiku atlikusi tiesu debates koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā,...



Komentāri