lv
wVg4zDXGXTWUyoUVAqlWYIvL71l6TmRTPttsekDk
993858

Rīgā koncertēs Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris The Southern Chorale

Rīgā koncertēs Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris The Southern Chorale

Rīgas Svētā Jāņa baznīcā šodien plkst.18 uzstāsies ASV Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris "The Southern Chorale" un tā diriģents Gregorijs Fulers, informēja koncerta producents Guntars Felsbergs.

Viņš atzīmē, ka kolektīva pamatu veido Dienvidmisisipi Universitātē dziedāšanas un diriģēšanas specialitātē studējošie. Kora daudzo līdzšinējo koncertceļojumu ģeogrāfijā ir Austrija, Čehija, Dienvidkoreja, Francija, Lielbritānija, Meksika, Norvēģija, Rumānija, Ungārija, Zviedrija un Jamaika.

Šīgada koncerttūre kori "The Southern Chorale" ved uz Latviju un Igauniju. Ar Igauniju saistās nozīmīga sadarbība ar igauņu komponistu Tenu Kervitsu - 2014.gadā "The Southern Chorale" saņēma pirmo pasūtinājuma darbu no komponista. Tas bija opuss "Saules dziedājumi", kas līdz ar citiem igauņu skaņraža skaņdarbiem izskanēs arī koncertā Rīgā.

Koncertā būs arī tradicionālie gospeļu un spiričuelu dziedājumi mūsdienīgās aranžijās, kā arī amerikāņu komponistu oriģinālmūzika, piemēram, Alitona Eskobara "Ave Maria" un amerikāņu komponista Rosa Bernharta kompozīcija "Svētā Patrika lūgšana".

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Lielajā ģildē notiks Getisburgas koledžas simfoniskā orķestra koncerts

Lielajā ģildē šodien plkst.18 notiks Getisburgas koledžas simfoniskā orķestra koncerts, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Koncerts "Divas pasaules pasaulē: Amerika un Eiropa", kuros uzstāsies Getisburgas koledžas Sandermana...

Ukrainas izlūkdienests: Krievija gatavojas mobilizēt vēl pusmiljonu karavīru

Krievija gatavojas janvārī mobilizēt vēl 500 tūkstošus karadienestam pakļautu cilvēku papildus 300 tūkstošiem, kas tika iesaukti karadienestā oktobrī, britu laikrakstam "The Guardian" pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Militārās izlūkošanas ga...

Vitenbergs: Pirmā saruna ar LDz vadību bija smaga un skarba

Lai uzlabotu VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) finanšu rādītājus, pārskatīsim arī iespēju veikt restrukturizāciju, apvienojot meitasuzņēmumus, lai ietaupījums būtu arī uz valžu un padomju atalgojuma rēķina, intervijā aģentūrai LETA stāstīja satiksmes mini...



Komentāri