lv
PYahPFDaUeV7ebyeseMWdCswtqdjvcQVCiNMb6lb
971455

Somijā 3 mēnešus pirms vēlēšanām augusi labējās Somu partijas popularitāte

Somijā 3 mēnešus pirms vēlēšanām augusi labējās Somu partijas popularitāte

Trīs mēnešus pirms Somijas parlamenta vēlēšanām atbalsts nacionālkonservatīvajai Somu partija sasniedzis gandrīz 20%, tai kļūstot par otru populārāko partiju, liecina kārtējā aptauja.

Raidorganizācijas "Yle" publiskotajā aptaujā vispopulārākā bijusi liberāli konservatīvā Nacionālā koalīcijas partija, par kuru gatavi balsot 23% aptaujāto.

Somu partijai atbalstu izteikuši 19,3% respondentu, bet par valdošajiem sociāldemokrātiem gatavi balsot 18,8% somu.

Somu partija spējusi izmantot pašreizējās problēmas, piemēram, elektroenerģijas cenu pieaugumu, inflāciju un pieaugošo vardarbīgo noziegumu skaitu, lai divkārt palielinātu savu atbalstītāju skaitu salīdzinājumā ar 2019.gadu, kad notika iepriekšējās parlamenta vēlēšanas.

Analītiķi šos aptaujas rezultātus uzskata par nozīmīgiem, jo lielākā daļa Somu partijas jauno atbalstītāju, šķiet, ir sievietes un cilvēki, kas agrāk nav balsojuši.

Ņemot vērā šos aptauju rezultātus, analītiķi paredz lielas grūtības jaunās valdības izveidē un lielāku iespējamību, ka tiks izveidota labēja valdība, sevišķi, ja atbalsts Somu partijai vēl pieaugs un tā kļūs par vispopulārāko partiju Somijā.

Otrs variants varētu būt mazākuma valdība, kuru veidošanā Somijai nav liela pieredz, salīdzinot ar kaimiņvalstīm.

Onkoloģijas centra 57 ārsti vērsušies pie premjera un veselības ministres pret struktūrvienības reorganizāciju
Rīga, 6.janv., LETA. Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) 57 ārsti nosūtījuši atklātu vēstuli pret LOC reorganizāciju Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), veselības ministrei Līgai Meņģelsonei, Rīgas Austrumu slimnīcas (RAKUS) valdei un nevalstisk...
Arī šogad remigrantus informēs par situāciju darba tirgū

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultanti arī šogad rīkos vebinārus "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?", informējot remigrantus par situāciju darba tirgū un nodarbinātības ies...

Bulgārija kopā ar Turciju gatavo operāciju pret migrantu kontrabandistiem

Bulgārijas Iekšlietu ministrija kopā ar Turciju gatavo lielu operāciju pret migrantu kontrabandistiem, paziņojis Bulgārijas iekšlietu ministrs Ivans Demerdžievs.

Jautājums par Bulgārijas un Turcijas robežas apsargāšanu ir tieši saistīts ar Bulgārijas ce...



Komentāri