lv
CRJ9qt8JiOjYsJoGBhmUp0pm8D95NAyqOgLLCop4
971452

Bulgārija kopā ar Turciju gatavo operāciju pret migrantu kontrabandistiem

Bulgārija kopā ar Turciju gatavo operāciju pret migrantu kontrabandistiem

Bulgārijas Iekšlietu ministrija kopā ar Turciju gatavo lielu operāciju pret migrantu kontrabandistiem, paziņojis Bulgārijas iekšlietu ministrs Ivans Demerdžievs.

Jautājums par Bulgārijas un Turcijas robežas apsargāšanu ir tieši saistīts ar Bulgārijas centieniem pievienoties Šengenas zonai.

Austrija un Nīderlande iebilda pret Bulgārijas iekļaušanu Šengenas brīvās pārvietošanās zonā, un Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pieprasīja pierādījumus, ka Bulgārijas robežu nav iespējams šķērsot par 50 eiro.

"Kontrabandisti galvenokārt darbojas no Turcijas teritorijas. Tur koncentrēta skaidrās naudas plūsma, kas kalpo šīm nelegālajām darbībām," norādīja Demerdžievs.

Pirms divām dienām Bulgārijā tika aizturēts policists par migrantu pārvadāšanu savā automašīnā. Ministrs pauda gandarījumu par to, ka citi policisti nav vilcinājušies viņu aizturēt, izvirzīt apsūdzības un atstādināt no amata.

Austrija paziņojusi, ka piekritīs Šengenas zonas paplašināšanai, ja tiks īstenots tās ierosinātais piecu punktu plāns, tai skaitā ārējo robežu aizsardzība.

Austrijas kanclers Karls Nēhammers vēlas panākt Eiropas Savienības (ES) finansējumu žogam uz Bulgārijas un Turcijas robežas, bet Eiropas Komisija (EK) nevēlas maksāt par šādu žogu, kura izmaksas aplēstas uz gandrīz diviem miljardiem eiro.

ASV sniegs Ukrainai militāro palīdzību vēl trīs miljardu dolāru apmērā
Baltais nams piektdien paziņoja par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai trīs miljardu dolāru apmērā, kas ir līdz šim lielākā ASV militārās palīdzības pakete Ukrainai.
Ernests Gulbis atvadīsies no Latvijas izlases - Deivisa kausa duelī ar Izraēlu

Latvijas vīriešu tenisa līderis Ernests Gulbis no valsts izlases atvadīsies februāra sākumā Rīgā paredzētajā Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" duelī ar Izraēlu, liecina ieraksts Latvijas Tenisa savienības "Instagram" kontā.

Šī cīņa "Arēnā ...

Laba tendence! Inflācijai Polijā decembrī straujāks kritums par prognozēto

Gada inflācija Polijā decembrī samazinājusies līdz 16,6% salīdzinājumā ar 17,5% novembrī, tādējādi reģistrēts straujāks kritums par prognozēto, liecina valsts statistikas biroja apkopotā informācija.

Analītiķi bija prognozējuši, ka inflācija saruks līdz...



Komentāri