lv
am8z6yxYNHDTRgtdJWUSQ0rVxgTWb5kScaY1vCsm
971453

Arī šogad remigrantus informēs par situāciju darba tirgū

Arī šogad remigrantus informēs par situāciju darba tirgū

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) darba mobilitātes konsultanti arī šogad rīkos vebinārus "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?", informējot remigrantus par situāciju darba tirgū un nodarbinātības iespējām Latvijā, informēja NVA.

Tā ir iespēja Latvijas valsts piederīgajiem, kuri dzīvo ārvalstīs, bet vēlas atgriezties Latvijā, saņemt detalizētāku informāciju par situāciju darba tirgū un nodarbinātības iespējām Latvijā, par atbalstu un pakalpojumiem, ko piedāvā NVA un EURES, uzzināt, kādas formalitātes jākārto ārvalstī, pirms izbraukšanas, un Latvijā, atgriežoties.

2023.gadā NVA un EURES vebināri "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?" norisināsies tiešsaistes platformā "Zoom" 19.janvārī, 16.martā, 15.jūnijā un 19.oktobrī.

ESF projekta "EURES tīkla darbība Latvijā" vadītāja Līga Baufale norādīja, ka Latvijas valstspiederīgajiem, kuri dzīvo un strādā ārvalstīs, bet apsver iespēju vai arī jau ir nolēmuši atgriezties Latvijā, ir ļoti svarīgi būt informētiem par darba tirgus situāciju un darba iespējām Latvijā, kā arī par rīcībām, kas jāveic atgriežoties. Piemērota darba atrašana Latvijā un ar pārcelšanos saistītu visu nepieciešamo dokumentu secīga, savlaicīga un pareiza noformēšana ir veiksmīgas atgriešanās priekšnosacījumi.

Pēc viņas paustā, NVA EURES vebināru dalībnieki varēs ne vien saņemt padomus, kā jārīkojas, pārceļoties, un iegūt aktuālo informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, bet arī dalīties ar citiem potenciālajiem remigrantiem un viņu ģimenēm savā pieredzē, kas gūta, risinot ar pārcelšanos saistītus jautājumus.

Dalībai vebināros jāreģistrējas elektroniski, izvēloties ērtāko datumu un aizpildot pieteikšanās anketu. Katra vebinārs ilgst vienu stunda, un to sākums - plkst.16. pēc Latvijas laika.

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja rodas papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību - ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u.c. -, vai starpvalstu nodokļu samaksu, iedzīvotāji aicināti sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Bulgārija kopā ar Turciju gatavo operāciju pret migrantu kontrabandistiem

Bulgārijas Iekšlietu ministrija kopā ar Turciju gatavo lielu operāciju pret migrantu kontrabandistiem, paziņojis Bulgārijas iekšlietu ministrs Ivans Demerdžievs.

Jautājums par Bulgārijas un Turcijas robežas apsargāšanu ir tieši saistīts ar Bulgārijas ce...

ASV sniegs Ukrainai militāro palīdzību vēl trīs miljardu dolāru apmērā
Baltais nams piektdien paziņoja par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai trīs miljardu dolāru apmērā, kas ir līdz šim lielākā ASV militārās palīdzības pakete Ukrainai.
Ernests Gulbis atvadīsies no Latvijas izlases - Deivisa kausa duelī ar Izraēlu

Latvijas vīriešu tenisa līderis Ernests Gulbis no valsts izlases atvadīsies februāra sākumā Rīgā paredzētajā Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" duelī ar Izraēlu, liecina ieraksts Latvijas Tenisa savienības "Instagram" kontā.

Šī cīņa "Arēnā ...



Komentāri