lv
AEdUoAhzXrX4T2tLltifry6ec7jfosasltI68Bfi
968252

Nākamnedēļ Rīgā sāksies pieteikšanās bezmaksas latviešu valodas kursiem

Nākamnedēļ Rīgā sāksies pieteikšanās bezmaksas latviešu valodas kursiem

No pirmdienas, 9.janvāra, tiks atvērta pieteikšanās Rīgas pašvaldības projektu konkursā "Latviešu valodas apguves nodrošināšana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem" atbalstītajiem bezmaksas latviešu valodas kursiem, informēja Rīgas domē.

Līdz novembrim apmācības šajos kursos plānots nodrošināt vismaz 600 iedzīvotājiem.

Bez maksas latviešu valodu ir iespēja apgūt tiem, kas deklarējuši savu dzīvesvietu Rīgā, kā arī Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri dzīvo Rīgā un var apmeklēt Rīgas pašvaldības organizētus kursus. Kursi ir pieejami pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus. Valodas apguve tiks nodrošināta A un B līmenī.

Informācija par pieteikšanos, tajā skaitā kontakttālrunis un izglītības iestāžu atrašanās vietas, pieejama interneta vietnē "apkaimes.lv" sadaļā "Integrācija", apakšsadaļā "Latviešu valodas kursi". Valodas apmācības vietu Rīgas iedzīvotāji paši varēs izvēlēties atbilstoši pievienotajam sarakstam. Pieteikšanās notiek, pašam dalībniekam sazinoties ar izvēlēto izglītības iestādi vai nu elektroniski, vai pa norādīto tālruni.

Pašvaldība kopš 2010.gada īsteno projektu konkursu, kurā piešķir finansējumu izglītības iestādēm latviešu valodas apguves nodrošināšanai pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem. Kopš 2010.gada kursus kopā pabeiguši vairāk nekā 14 000 rīdzinieku. Šogad konkursā atbalstīti četri projekti par kopējo summu 98 605,44 eiro.

Mugursomas pareizas nēsāšanas ABC

Šie ieteikumi veselībai un ķermenim saudzīgai somas nēsāšanai attiecas ne tikai uz skolēniem, bet arī uz pieaugušajiem, kam arvien populārāk kļūst izmantot mugursomas. Darām to pareizi!

* Jāseko līdzi mugursomas saturam, lai nenēsātu līdzi nevajadzīgas ...

Kardašjana nosodījuma epicentrā! Viņas špici dzīvo garāžā (+FOTO)

Kimas Kardašjanas pomerānijas špici Suši un Sake, kā izrādījās, nedzīvo viņas greznajā mājā, bet mitinās garāžā uz betona grīdas.

Kardašjana ir nosodījuma epicentrā pēc tam, kad viņas meita Norta vietnē TikTok ievietoja video par suņu dzīvi garāžā. Pēc ...

Starp Rundāles pili un glezniecību – Imants Lancmanis 'Kultūrklubā'
Imanta Lancmaņa vārds joprojām daudziem saistās ar viņa mūža ieguldījumu greznās Rundāles pils atjaunošanā, taču pilij veltītajos gados otrajā plānā aizvirzījies viņa devums glezniecībā. Tagad, dažus gadus pēc došanās pensijā, Latvijas Nacionālā māksla...


Komentāri