lv
ExVe6iZ0Bk0I4TGhhjPPZbN1KD3erDM7AcCXhHA1
957344

Raiņa atmaskošana vai lēta sensācija? Ko vēsta Pučes grāmata 'Ar baltiem cimdiem'

Raiņa atmaskošana vai lēta sensācija? Ko vēsta Pučes grāmata 'Ar baltiem cimdiem'
2022. gada izskaņā Latvijas literatūras vidi šķietami satricināja žurnālista un rakstnieka Armanda Pučes grāmata "Ar baltiem cimdiem", kurā viņš solījās atmaskot vienu no latviešu kultūras "svētajiem grāliem" – pašu tautas dzejnieku Jāni Pliekšānu jeb Raini. Uz grāmatas vāka Puče apsūdzēja dzejnieku, kurš "ticis gatavots ļoti riebīgai misijai, kas nekādi nesaistījās ar Latvijas suverenitāti" un pat uzdrošinājās apgalvot, ka "ja nebūtu nomiris, Pliekšāns četrdesmitajā brauktu uz Maskavu (..), lai atdotu komunistiem mūsu valsti". Kāds pamats tik skarbam nopēlumam un ko par Pučes hipotēzēm saka Raiņa pētnieki?
Neaizstājamie ārsti pret 'neaizstājamo' RAKUS valdi – konflikts, kas var maksāt dzīvības
Uz Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) Onkoķirurģijas klīnikas vadītāja Armanda Sīviņa papīru kaudzes apkrautā galda ir uzmesta viņa mīļākā operāciju cepure. To rotā oranžas liesmas. Tādas sprakšķ arī nesaskaņās starp vairākiem LOC speciālistiem un Rīgas...
LU Botāniskā dārza instalācijā iespējams redzēt dabā vairs nesastopamus augus

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs ir izveidojis instalāciju "Gaisma tumsā", lai iepazīstinātu cilvēkus ar retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, informēja LU Botāniskā dārza sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Donova.

Pasākuma laikā l...

Aptauja: Sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings
Rīga, 5.janv., LETA. Trīs mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām partiju reitingi liecina, ka sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Rīga, 5.janv., LETA...



Komentāri