lv
kAjYnnkFl95tSOinWB1EFFV14YzME8OYgZGoQGd9
956737

LU Botāniskā dārza instalācijā iespējams redzēt dabā vairs nesastopamus augus

LU Botāniskā dārza instalācijā iespējams redzēt dabā vairs nesastopamus augus

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs ir izveidojis instalāciju "Gaisma tumsā", lai iepazīstinātu cilvēkus ar retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, informēja LU Botāniskā dārza sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Donova.

Pasākuma laikā līdz 31.janvārim ik vakaru apmeklētāji varēs izzināt LU Botāniskā dārza vēsturi, ieskatīties botānikas un zinātnes pasaulē. Ziemas pastaigā var doties katru vakaru no plkst.17.00 līdz 22.00.

Instalācijas vēstīs par retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, par cilvēka acij neredzamiem kukaiņiem, par ledū iesalušiem vēsturiskiem notikumiem Volfšmita ledus pagrabā un dabas un zinātnes sastapšanos.

Audiovizuālas instalācijas, kuras sadarbībā ar LU Botāniskā dārza darbiniekiem veidojuši mākslinieki, kuri par savu devīzi ir izvēlējušies Jāņa Grīvnieka dzejas rindas "Pilsētu es skatu, it kā redzētu to pirmo reizi", aizvedīs skatītājus gadu simteni senā Botāniskā dārza pasaulē.

Dzejnieka izvēle nav nejauša, jo Grīvnieks ir Botāniskā dārza dibinātāja un pirmā direktora Nikolaja Maltas pseidonīms.

Aptauja: Sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings
Rīga, 5.janv., LETA. Trīs mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām partiju reitingi liecina, ka sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partiju apvienības "Jaunā Vienotība" reitings, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Rīga, 5.janv., LETA...

Jaunu automobiļu tirdzniecībai Lielbritānijā pērn 30 gados zemākais līmenis

Lielbritānijā pērn pārdoti 1,61 miljons jaunu automobiļu, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 1992.gada, liecina Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienības (SMMT) apkopotā informācija.

Jaunu automašīnu tirdzniecība valstī pērn sama...

Levits uzsvēris Zelenskim visa veida atbalsta turpināšanu Ukrainai
Rīga, 5.janv., LETA. Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam šodien bijusi saruna ar savu Ukrainas kolēģi Volodimiru Zelenski, kuram uzsvēris, ka Latvija turpinās sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, sociālajā tīklā "Twitter" norādījis Levits. ...


Komentāri