lv
qEbiiWS8dtjbJDkAmO6P7kZV33Jh84HupH5W6bVT
954814

Inovāciju programmā studenti attīstīs idejas medicīnas tehnoloģiju jomā

Inovāciju programmā studenti attīstīs idejas medicīnas tehnoloģiju jomā

No 24.janvāra norisināsies veselības tehnoloģiju inovāciju pirmsakselerators "Healthtech", kur studenti savas biznesa idejas medicīnas tehnoloģiju jomā centīsies pārvēst par realitāti, informēja organizācijas "Junior Achievement Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Izglītības organizācija "Junior Achievement Latvia" kopā ar farmācijas kompāniju "Novartis Baltics" un mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmumu "Latvijas mobilais telefons" (LMT) līdz 1.februārim aicina pieteikties studentus "Healthtech" jeb veselības tehnoloģiju inovāciju pirmsakseleratoram.

Programmas laikā dalībniekiem ciešā sadarbībā ar nozaru speciālistiem, jaunuzņēmumiem un akadēmisko sektoru būs iespēja savas biznesa idejas medicīnas tehnoloģiju jomā pārvērst taustāmos prototipos ar potenciālu kļūt par konkurētspējīgiem uzņēmumiem.

LMT kā inovāciju partneris iesaistīsies ne tikai projekta attīstībā un dalībnieku mentorēšanā, bet arī piešķirs finansējumu prototipu radīšanai 25 000 eiro apmērā.

Pirmsakseleratora programmā aicināti piedalīties un apvienot zināšanas dažādu nozaru bakalaura studiju, maģistratūras un arī doktorantūras studenti. Programmu paredzēts realizēt trīs etapos.

Pirmais - izglītojošais etaps - sniegs dalībniekiem ieskatu uzņēmējdarbībā un medicīnā, un kā šīs abas jomas var tikt savienotas. Tā sāksies jau 24.janvārī ar pirmo vebināru un noslēgsies ar ideju nometni, kurā tiks radīti risinājumi industrijas partneru piedāvātajiem izaicinājumiem.

Testēšanas un attīstības etapā komandas strādās ar tehniskajiem un biznesa mentoriem, kas līdzdarbosies pie risinājumu attīstīšanas, vienlaikus sniedzot arī finansiālu atbalstu prototipēšanai. Tiks rīkotas darbnīcas par vērtības piedāvājumu, biznesa modeļiem, eksperimentēšanu, gatavību tirgum un citām būtiskām tēmām atbilstoši komandu vajadzībām.

Validācijas etapā programma noslēgsies ar komandu prezentācijām žūrijai, kas izvērtēs radītā produkta vērtību un prototipu. Šajā fāzē komandas tiks iepazīstinātas ar nākamajiem soļiem, eksistējošajām atbalsta programmām, inkubatoriem idejas attīstības turpināšanai un realizēšanai.

"Healhtech" inovāciju pirmsakseleratora koncepciju un metodiku ir izveidojis "Junior Achievement Europe" sadarbībā ar "Novartis Baltics" un LMT, un tā tiek īstenota ne tikai Latvijā, bet arī vairākās citās Eiropas valstīs.

Valdības rīcības plānu varētu apstiprināt aprīlī - tā izstrāde patlaban sākusies

aldības rīcības plānu varētu apstiprināt aprīlī, ceturtdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Rīcības plāna izstrāde patlaban ir sākusies. Plāna pamatā ir valdības deklarā...

Akcijā Ukrainas atbalstam saziedoti 5100 kilogramu adījumu

Akcijas "Adījumi Ukrainas atbalstam" laikā no 2022.gada septembra līdz decembra beigām Latvijas iedzīvotāji saziedojuši un "Latvijas pasta" nodaļās nodevuši 5100 kilogramu dažādu adījumu, informēja VAS "Latvijas pasts".

Biedrība "Tavi draugi" tos tālāk ...

'Doždj' samaksājusi NEPLP piemēroto 10 000 eiro sodu
Krievijas neatkarīgā programma "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") samaksājusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto 10 000 eiro sodu, apliecināja NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.


Komentāri