lv
b48VmJH1I21tGn9fkqEifPEyRlsd8CQg24e6Tk62
922816

Vācijā no ASV ieradies pirmais tankkuģis ar sašķidrināto dabasgāzi

Vācijā no ASV ieradies pirmais tankkuģis ar sašķidrināto dabasgāzi

Vācijā otrdien no ASV ieradies pirmais tankkuģis ar sašķidrināto dabasgāzi, valstij cenšoties aizstāt energopiegādes, kas iepriekš tika saņemtas no Krievijas.

Tankkuģis "Maria Energy" ieradās Vilhelmshāfenes ostā, kur atvestā sašķidrinātā dabasgāze tiks pārvērsta gāzē peldošajā terminālī, ko decembrī atklāja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Terminālis Vilhelmshāfenes ostā ir pirmais no vairākiem šādiem termināļiem, kas tiek būvēti Vācijā, lai palīdzētu novērst energopiegāžu deficītu.

Tikmēr vides aktīvisti solījuši protestēt pret "Maria Energy" ierašanos, norādot, ka Vācijai nevajadzētu importēt fosilos kurināmos, jo sevišķi gāzi, kas iegūta ar hidrauliskās sadrumstalošanas teholoģiju.

Decembris Latvijā bijis divus grādus aukstāks par normu

2022.gada pēdējā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -3,1 grāds - divus grādus zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Līdz 20.decembrim vidējā gaisa temperatūra bija 4,5 grādus zemā...

Antibiotikas ir un būs. Var pagatavot arī uz vietas aptiekā

Zāļu valsts aģentūra mierina iedzīvotājus.

Ņemot vērā iedzīvotāju raizes un signālus par bērniem paredzēto antibiotiku (suspensiju) iegādi un pieejamību Latvijā, Zāļu valsts aģentūra jau kopš šī gada 14.novembra aktīvi seko līdzi situācijai. Cita starpā...

Pasniegs Latvijas komēdijas balvu Grābeklis

Piektdien, 6.janvārī, plkst.19 VEF Kultūras pilī norisināsies komiķu apvienības "Comedy Latvia" rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balvas "Grābeklis" pasniegšanas ceremonija, informē pasākuma vadītājs Edgars Žukovskis.

Godam nopelnītās balvas tiks p...



Komentāri