lv
TB33AjKwabIzcQGbs3AVCdle9O7Xe8cgwVjO2Zet
922814

Antibiotikas ir un būs. Var pagatavot arī uz vietas aptiekā

Antibiotikas ir un būs. Var pagatavot arī uz vietas aptiekā

Zāļu valsts aģentūra mierina iedzīvotājus.

Ņemot vērā iedzīvotāju raizes un signālus par bērniem paredzēto antibiotiku (suspensiju) iegādi un pieejamību Latvijā, Zāļu valsts aģentūra jau kopš šī gada 14.novembra aktīvi seko līdzi situācijai. Cita starpā Aģentūra pieprasa zāļu lieltirgotavām katru darba dienu iesniegt informāciju par iepriekšējā dienā aptiekām piegādātajām antibiotikām un seko visiem datiem par šo zāļu pieejamību Latvijā.
No saņemtās informācijas secināms, ka antibiotiku piegādes Latvijai tiek veiktas un lieltirgotavas aptiekām piegādā bērniem paredzētās antibiotikas. Vienlaikus, ņemot vērā sezonālo ietekmi un līdz ar to paaugstināto pieprasījumu pēc šīm zālēm šobrīd, redzam arī, ka ir brīži, kad pieprasījums pēc antibiotikām pārsniedz piegāžu apjomus. Tādēļ Aģentūra ik dienas uzrunā arī zāļu reģistrācijas apliecības īpašniekus un izsniedz komersantiem vēl papildus atļaujas izplatīt antibiotikas, lai pēc iespējas labāk nodrošinātu zāļu pieejamību pacientiem.

Katrā situācijā, kad kādas zāles nav iespējams iegādāties savlaicīgi, t.sk. pasūtīt aptiekā izgatavojamas zāles vai Latvijā nereģistrētas zāles, pacientam ir svarīgi sazināties ar ārstu, lai izvērtētu citas alternatīvas.
Tāpat bērniem paredzētas antibiotikas ir iespējams pagatavot uz vietas aptiekā. Par šādu iespēju iesakām jautāt jebkurā aptiekā. Aptiekas sadarbojas un, ja arī kāda aptieka neizgatavo zāles uz vietas, tā var lūgt šīs zāles izgatavot citai aptiekai un tādējādi sagādāt iedzīvotājiem nepieciešamās zāles.

Zāļu valsts aģentūra tīmekļvietnē ir pieejama "Aptieku karte", kurā var ērti meklēt sev tuvāko aptieku. Kad ir nepieciešamās konkrētās zāles, bet ir raizes par to pieejamību, ir iespējams ērti sazināties šajā jautājumā pa tālruni ar tuvāko aptieku. Konkrētas aptiekas kontaktus var viegli atrast Aptieku kartē.

Pasniegs Latvijas komēdijas balvu Grābeklis

Piektdien, 6.janvārī, plkst.19 VEF Kultūras pilī norisināsies komiķu apvienības "Comedy Latvia" rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balvas "Grābeklis" pasniegšanas ceremonija, informē pasākuma vadītājs Edgars Žukovskis.

Godam nopelnītās balvas tiks p...

Leiena sola Eiropas Savienības atbalstu Ukrainas varonīgajā cīņā

Eiropas Savienība (ES) atbalsta Ukrainu tās varonīgajā cīņā un būs ar to kopā tik ilgi, cik nepieciešams, pirmdien solīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Es Ukrainas tautai apliecināju mūsu patieso atbalstu un paudu visa laba ...

Dzimusi Portugālē, izkopta Japānā – viegli kraukšķīgā tempuras mīkla
Kraukšķīgs, viegls un patīkams mīklas "mētelītis", kas savu īsteno formu iegūst karstā jo karstā eļļā, – tāda ir japāņu fritēšanai paredzētā mīkla tempura. Klasiski tempurā apviļā garneles un citas jūras veltes, kā arī dažādus dārzeņus un pat lapu kāpo...


Komentāri