lv
GGSDZL3w8FMfSYutJyoxFwY0Nu4H4l3Z5LBcNiQd
922813

Pasniegs Latvijas komēdijas balvu Grābeklis

Pasniegs Latvijas komēdijas balvu Grābeklis

Piektdien, 6.janvārī, plkst.19 VEF Kultūras pilī norisināsies komiķu apvienības "Comedy Latvia" rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balvas "Grābeklis" pasniegšanas ceremonija, informē pasākuma vadītājs Edgars Žukovskis.

Godam nopelnītās balvas tiks pasniegtas tādās nominācijās kā gada joks, gada komiķis, gada notikums Latvijas komēdijā, gada ne-joks un par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā, ko saņems humora vecmeistari Jānis Jarāns un Dainis Porgants.

Par gada joka titulu balsos skatītāji zālē, savukārt par gada komiķi līdz 6.janvāra plkst.12 internetā var nobalsot ikviens "stand-up" komēdijas cienītājs. Pārējo balvu likteni izlems komiķu žūrija.

Pasākumu vadīs "Comedy Latvia" līdzdibinātājs Edgars Bāliņš, un viņš šogad pieteiks rekorddaudz "stand-up" žanra mākslinieku - 14 komiķus no trīs apvienībām.

"Comedy Latvia" pārstāvēs Rūdolfs Kugrēns, Kalvis Troska, Jāni Kreičmanis, Aleksandrs Guzenko, Jack Everitt, Kārlis Strautiņš, Kaspars Žilins un Edgars Staškevičs.

No "Riga stand - up" būs Antons Gerasimovs, Aleksandrs Margoļins un Valters Graviņš, savukārt no "Sieviešu stand - up" - Aiva Birbele un Lydia.

Improvizācijas teātri pārstāvēs Valdis Sils un Dzintars Rožkalns, bet ar draudzību un mīlestību skatītājus smīdinās apvienība "Mēs jūs mīlam" ar Ralfu Eilandu un Kasparu Breidaku.

Podkāsts "Bize vaļā" atskatīsies uz Latvijas komēdijas attīstību, bet par muzikālo auru gādās "DJ All".

Leiena sola Eiropas Savienības atbalstu Ukrainas varonīgajā cīņā

Eiropas Savienība (ES) atbalsta Ukrainu tās varonīgajā cīņā un būs ar to kopā tik ilgi, cik nepieciešams, pirmdien solīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Es Ukrainas tautai apliecināju mūsu patieso atbalstu un paudu visa laba ...

Dzimusi Portugālē, izkopta Japānā – viegli kraukšķīgā tempuras mīkla
Kraukšķīgs, viegls un patīkams mīklas "mētelītis", kas savu īsteno formu iegūst karstā jo karstā eļļā, – tāda ir japāņu fritēšanai paredzētā mīkla tempura. Klasiski tempurā apviļā garneles un citas jūras veltes, kā arī dažādus dārzeņus un pat lapu kāpo...
Līdz ar upju uzplūdiem iedzīvotājus aicina būt piesardzīgiem
Pēdējā laikā novērotā atkušņa un lietus dēļ upēs turpināsies noteces palielināšanās un ūdenslīmeņa kāpums, līdz ar to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina iedzīvotājus, kam pieder īpašumi netālu no upju palienēm un zemā...


Komentāri