lv
NUUCiFgKKz6bu128cvknMcYxQtn4aDfTM7KROFrk
91252

Azartspēļu organizētāji turpina pelnīt miljonus

Azartspēļu organizētāji turpina pelnīt miljonus

Interaktīvo azartspēļu operatoru ienākumi šogad trešajā ceturksnī bija 28,759 miljonu eiro apmērā, kas ir līdzīgi kā šogad otrajā ceturksnī, bet par 8% mazāk nekā gada pirmajā ceturksnī, aģentūru LETA informēja Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrībā (LIAB).

Biedrībā atzīmē, lai gan šogad ir palielinājies licencēto interaktīvo azartspēļu operatoru skaits, kopējie nozares ieņēmumi nav pieauguši, kas nozīmē, ka atsevišķiem operatoriem tie ir samazinājušies.

"Dati apliecina, ka patērētāju finanšu pratība ir pietiekami augstā līmenī un, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, iedzīvotāji sāk ietaupīt un mazina izdevumus neobligātiem tēriņiem," min LIAB pārstāvis un "Optibet" operacionālais vadītājs Dainis Niedra.

2022.gada pirmajā ceturksnī interaktīvo azartspēļu operatoru ienākumi bija 31,328 miljonu eiro apmērā, bet otrajā ceturksnī - 28,742 miljoni eiro.

LIAB darbojas, lai veidotu mūsdienīgu, tehnoloģiski attīstītu un sociāli atbildīgu nozari, kā arī veicinātu saprātīgu interneta azartspēļu patēriņu.

Valdība kompensēs kultūras iestādēm energoresursu sadārdzinājumu

Valdība šodien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) lūgumu piešķirt 2,5 miljonus eiro no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai ministrijas padotībā un pārraudzībā esošās kultūras un kultūrizglītības iestādes varētu segt ene...

Ungārija nedos finansiālu ieguldījumu ES kredītā Ukrainas atbalstam

Ungārija nedos finansiālu ieguldījumu Eiropas Savienības (ES) ilgtermiņa kredītā Ukrainas atbalstam 2023.gadā 18 miljardu eiro apmērā, paziņoja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto.

"Mēs esam gatavi turpināt finansiālu atbalstu uz Ukrainas un Ungā...

Mūžībā devies LMA emeritētais profesors Osvalds Zvejsalnieks

7.novembrī pēc smagas slimības mūžībā devies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) emeritētais profesors, ilggadējais Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Osvalds Zvejsalnieks, paziņoja Rēzeknes Mākslas un dizai...



Komentāri