lv
hXuoxVQYJgT7KsX0YFTyEem9b5YBIdtD7QtwjIyf
91245

Ungārija nedos finansiālu ieguldījumu ES kredītā Ukrainas atbalstam

Ungārija nedos finansiālu ieguldījumu ES kredītā Ukrainas atbalstam

Ungārija nedos finansiālu ieguldījumu Eiropas Savienības (ES) ilgtermiņa kredītā Ukrainas atbalstam 2023.gadā 18 miljardu eiro apmērā, paziņoja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto.

"Mēs esam gatavi turpināt finansiālu atbalstu uz Ukrainas un Ungārijas divpusējas vienošanās pamata. Bet mēs, protams, neatbalstīsim jebkādus kopīgus ES aizņēmumus šajā jomā," sacīja Sijārto.

Viņš sacīja, ka Ungārija jau sniegusi pietiekamu finansiālu palīdzību Ukrainai ar kopīgu aizņēmumu palīdzību koronavīrusa pandēmijas periodā.

"Mēs atbalstījām kopīgu aizņēmumu koronavīrusa epidēmijas laikā, bet tas bija vairāk nekā pietiekami," atzīmēja Ungārijas ārlietu ministrs.

Ir gaidāms, ka ES nākamnedēļ nāks klajā ar palīdzības Ukrainai plānu 2023.gadam 18 miljardu eiro apmērā.

Mūžībā devies LMA emeritētais profesors Osvalds Zvejsalnieks

7.novembrī pēc smagas slimības mūžībā devies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) emeritētais profesors, ilggadējais Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Osvalds Zvejsalnieks, paziņoja Rēzeknes Mākslas un dizai...

Ukraina paziņo jaunākos datus par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 77 170 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 710 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2786 tankus, 5...

Vācijas policija konfiscē 30 gleznas no Krievijas oligarha jahtas

Vācijas Federālās kriminālpolicijas pārvaldes izmeklētāji pēc kratīšanām uz Krievijas oligarha Ališera Usmanova jahtas "Dilbar" ir konfiscējuši 30 gleznas, kuru kopējā vērtība ir pieci miljoni eiro, teikts Vācijas telekanālu NDR un WDR un laikraksta "S...



Komentāri