lv
Y6rOeomDrJb1YfXqFBtQnWdkZsch43xMGyU6opVV
849212

Rīgā nosiltinātas piecas pašvaldības iestāžu ēkas

Rīgā nosiltinātas piecas pašvaldības iestāžu ēkas

Rīgā par 5,8 miljoniem eiro veikta kultūras centra "Iļģuciems" ēkas, sporta skolas "Arkādija" manēžas ēkā, Rīgas 63.vidusskolas un 9.vidusskolas, kā arī Rīgas Jauno tehniķu centra ēkas siltināšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Visām ēkām veikta norobežojošo konstrukciju, fasādes un jumta pārseguma siltināšana. Kultūras centrā un sporta manēžā veikta arī logu un durvju nomaiņa, arī Rīgas 63.vidusskolā un Rīgas 9.vidusskolā ir uzstādītas jaunas, energoefektīvākas durvis.

Sporta manēžā papildus veikta vārtu un apgaismojuma nomaiņa.

Projektu rezultātā uzlabojusies ēku siltuma noturība un iekštelpu klimats, nodrošināta komfortabla vide iestāžu audzēkņiem, strādājošajam personālam, sportot gribētājiem, kā arī uzlabojies ēku vizuālais izskats.

Kultūras nama atjaunošana veicinās Iļģuciema un apkaimes iedzīvotāju iesaisti kultūras dzīvē, bet sporta manēža varētu kļūt par Latgales priekšpilsētas sporta, atpūtas un izklaides centru, modernu Rīgas sporta skolu, norāda pašvaldībā.

Sporta manēžas ēku arī turpmāk paredzēts izmantot kā sporta bāzi pašvaldības sporta skolas "Arkādija" audzēkņiem un citiem sportot gribētājiem - pašvaldības iestāžu darbiniekiem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, vietējo sporta klubu apmeklētājiem, kā arī individuāliem interesentiem.

Projekti īstenoti a Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" atbalstu.

Kultūras centra atjaunošana izmaksāja 938 311 eiro, no tiem 700 000 eiro bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, atlikusī summa - Rīgas domes finansējums.

Sporta manēžas atjaunošanas darbu kopējās izmaksas veido 2 375 241 eiro, no tiem 2 018 955 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Kopējais projektu finansējums abām vidusskolām un Rīgas Jauno tehniķu centra ēkai ir 2 475 708 eiro, no tiem 2 104 351 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums.

Krievijā netālu no Engelsas bāzes notriekts lidrobots
Krievijas Saratovas apgabalā netālu no Engelsas gaisa spēku bāzes, kur izvietoti stratēģiskie bumbvedēji, ceturtdien notriekts bezpilota lidaparāts, paziņojušas vietējās varasiestādes.
Kuldīgas novadā izsludina konkursu finansējuma saņemšanai kultūras projektiem

Kuldīgas novada pašvaldība izsludinājusi konkursu finansējuma saņemšanai 2023.gadā kultūras projektu īstenošanai un kultūras jomas biedrību un nodibinājumu atbalstam, informēja pašvaldība.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 2023.gada 20.janvārim Kuldīgas novad...

Aptauja: Atbalsts dalībai ES Igaunijā sasniedzis rekordaugstu līmeni

Igaunijā 86% iedzīvotāju atbalsta valsts dalību Eiropas Savienībā (ES), kas ir augstākais atbalsta līmenis kopš 2000.gada, liecina pēc Igaunijas Valsts kancelejas pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti.

Salīdzinājumā ar līdzīgu aptauju pērn atbalsts Igau...



Komentāri