lv
vpq4PXCnMPROIK1iiVarS0VfS1ZEmyLnXNlFiSGv
805452

Ārlietu ministrijā atvērs līdzjūtību grāmatu bijušā vēstnieka Eichmaņa piemiņai

Ārlietu ministrijā atvērs līdzjūtību grāmatu bijušā vēstnieka Eichmaņa piemiņai
Rīga, 27.dec., LETA. Godinot bijušā vēstnieka Jāņa Eichmaņa piemiņu, Ārlietu ministrijā šodien tiks atvērta līdzjūtību grāmata, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Rīga, 27.dec., LETA. Godinot bijušā vēstnieka Jāņa Eichmaņa piemiņu, Ārlietu ministrijā šodien tiks atvērta līdzjūtību grāmata, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Līdzjūtību grāmata būs pieejama šodien no plkst. 14 līdz 16 un trešdien, 28. decembrī no plkst. 10 līdz 12. Ministrija lūdz iepriekš pieteikties pa tālruņa numuru 67016208.

Jau ziņots, ka Eichmanis 80 gadu vecumā devās mūžībā pirms Ziemassvētkiem.

Darbu Ārlietu dienestā Eichmanis sāka 1993.gadā kā Amerikas departamenta direktors. Vēstnieks pildījis Valsts prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus, bijis Latvijas vēstniecības ASV vadītāja vietnieks.

No 2004. līdz 2007.gadam Eichmanis bija ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Grieķijā, papildus uzņēmās arī nerezidējošā ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus Kiprā, Bosnijā un Hercogovinā.

Nozīmīgs un izaicinājumiem piepildīta bija vēstnieka kadence NATO no 2006.gada līdz 2011.gadam. Savukārt no 2011. līdz 2015.gadam Eichmanis pildīja vēstnieka pienākumus Spānijā, kā arī bija nerezidējošais vēstnieks Andorā.

Savu pieredzi Eichmanis turpināja nodot jaunajai diplomātu paaudzei, darbojoties Ārlietu ministrijas Kvalifikācijas komisijā.

Par nopelniem un ieguldījumu Latvijas integrācijā Eiropas Savienībā un NATO Eichmanis ir saņēmis vairākus augstus apbalvojumus - II šķiras Viestura ordeni un II šķiras Atzinības krustu.

Vēl pagājušajā trešdienā Eichmanim pasniegta balva par mūža ieguldījumu Latvijas ārpolitikā.

Diennakts tiešraidē spriedīs par tēmu "Vai māksla var izglābt Eiropu?"

Biedrība "Klubs "Māja" - Jaunatne vienotai Eiropai" no šodienas plkst.17 līdz rītdienas plkst.17 rīkos audio un video tiešraidi par tēmu "Vai māksla var izglābt Eiropu?", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Sintija Beitāne.

Viņa norāda, ka 24 stundu ti...

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā zaudē ASV

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pirmdien Monktonā pasaules junioru čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:5 (0:0, 2:2, 0:3) zaudēja vienaudžiem no ASV, kuri ir vieni no meistarsacīkšu favorītiem.

Latvijas izlases labā vārtus guva Anrī Ravinskis un ...

Nodokļi, sodi, tiesas: kā izīrēt mājokli un gulēt mierīgi
Situācijā, kad aug komunālo pakalpojumu cenas, daudzi iedomājas par mitekļa izīrēšanu. Valsts ienākumu dienests (VID) atgādina: dzīvojamo telpu izīrēšana par maksu tiek klasificēta kā saimnieciskā darbība un šie ienākumi tiek aplikti ar ienākuma nodokl...


Komentāri