lv
CEHHnkzp0EOJqjq56xVpi1IJPc12fO1CwRjV2kgF
804803

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā zaudē ASV

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā zaudē ASV

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pirmdien Monktonā pasaules junioru čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:5 (0:0, 2:2, 0:3) zaudēja vienaudžiem no ASV, kuri ir vieni no meistarsacīkšu favorītiem.

Latvijas izlases labā vārtus guva Anrī Ravinskis un Niks Feņenko, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rainers Rullers. Valstsvienības vārtus sargāja Patriks Bērziņš.

ASV juniori pa Latvijas izlases vārtiem izpildīja gandrīz trīsreiz vairāk metienu (46:17), jo īpaši latviešus nomētājot otrajā un trešajā periodā (37:9).

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju tika atzīts komandas kapteinis Gustavs Ozoliņš, bet pretiniekiem šo godu izpelnījās Šons Bērenss.

Pirmajā periodā spēle ritēja no vieniem vārtiem uz otriem, ripai tikpat kā neuzturoties viduszonā. Trešdaļas otrajā pusē latviešiem bija iespēja spēlēt vairākumā, kurā izdevās veiksmīgi kontrolēt ripu pretinieku aizsardzības zonā, taču neviens no uzbrukumiem nenoslēdzās ar rezultatīvu metienu. Pārtraukumā ejot, pretiniekiem bija tikai par vienu metienu vairāk - 9:8.

Otrajā periodā ASV hokejistiem vajadzēja vien 24 sekundes, lai panāktu 1:0, vārtu priekšā izceļoties Džimijam Snageradam, kuru šī gada draftā ar 23.numuru izraudzījās Sentluisas "Blues". Amerikāņi uzbruka arvien vairāk, bet trešdaļas piektajā minūtē pretuzbrukumā Ravinskis pēc saspēles ar Rulleru izmantoja izgājienu divatā pret vienu aizsargu - 1:1.

Tuvojoties perioda vidum, mača 30.minūtē, Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempions Šons Bērenss ar metienu no zilās līnijas atjaunoja ASV izlasei vadību. Turpinājumā par spēli ar augstu paceltu nūju Latvijas juniorus mazākumā atstāja Gustavs Ozoliņš, latviešiem izturot savu pirmo mazākumu mačā.

Kad līdz perioda beigām bija nepilnas sešas minūtes, Feņenko ar spēcīgu plaukstas metienu no distances panāca 2:2. Trešdaļu Latvijas hokejisti noslēdza ar četriem metieniem pa vārtiem, diviem no tiem sasniedzot mērķi, kamēr pretiniekiem bija ievērojami vairāk jeb 19 raidījumi.

Trešā perioda otrajā minūtē Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošais Čezs Lusiuss izpildīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi un pārspēja Bērziņu, panākdams 3:2 amerikāņu labā. Piecas minūtes vēlāk Redmonds Sevedžs ar metienu no tuvas distances dubultoja pretinieku pārsvaru.

Perioda turpinājumā latvieši izturēja divas minūtes mazākumā, bet piektos vārtus ielaida vienādos sastāvos, nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām ar trāpīgu metienu no zilās līnijas izceļoties 2021.gada NHL drafta ceturtajam numuram, Kvina un Džeka Hjūzu jaunākajam brālim Lūkam.

B apakšgrupas pirmajā mačā Šveices hokejisti negaidīti ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Somijas.

Otrdien Latvijas hokejisti tiksies ar Šveices vienaudžiem, bet 29.decembrī gaidāms duelis ar Somijas komandu. Apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30.decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Nodokļi, sodi, tiesas: kā izīrēt mājokli un gulēt mierīgi
Situācijā, kad aug komunālo pakalpojumu cenas, daudzi iedomājas par mitekļa izīrēšanu. Valsts ienākumu dienests (VID) atgādina: dzīvojamo telpu izīrēšana par maksu tiek klasificēta kā saimnieciskā darbība un šie ienākumi tiek aplikti ar ienākuma nodokl...
Janvārī norisināsies latviešu valodas valsts olimpiādes otrā kārta 7.-8.klašu grupā
Rīga, 26.dec., LETA. Latviešu valodas valsts 39.olimpiādes otrā kārta 7.-8.klašu grupā skolām, kas īsteno mazākumtautību izglītības programmu, notiks 10.janvārī, liecina informācija Valsts izglītības satura centra mājaslapā.

Rīga, 26.dec., LETA...

Ārkārtējo situāciju dažos Latvijas novados Krievijas pierobežā vairs nepagarinās

Latvijas Iekšlietu ministrija (IeM) nerosinās pagarināt ārkārtējo situāciju vairākos novados gar Krievijas robežu, apliecināja IeM valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Ņemot vērā Krievijas lēmumu par mobilizāciju, kuras mērķis bija pastiprināt karadarb...



Komentāri