lv
rwXUWkKPvUFC8JivwHF6cxFgkSD61gfluPvCJK89
795212

Nedaudz pasliktinājies rīdzinieku vērtējums par kultūras dzīvi

Nedaudz pasliktinājies rīdzinieku vērtējums par kultūras dzīvi

Pēdējos gados nedaudz pasliktinājies Rīgas iedzīvotāju vērtējums par kultūras dzīvi, liecina pētījumu kompānijas "Latvijas fakti" augustā un septembrī veiktā rīdzinieku aptauja.

Kopš 2018.gada, kad kultūras dzīvi Rīgā pozitīvi vērtēja 89% aptaujāto rīdzinieku, pozitīvais vērtējums katru gadu ir samazinājies un 2022.gadā ir 73%.

Šogad 34% aptaujāto pauduši, ka viņus ļoti apmierina kultūras dzīve galvaspilsētā, bet 39% - ka drīzāk apmierina.

Savukārt drīzāk neapmierināti ar kultūras dzīvi Rīgā ir 11% aptaujāto, bet ļoti neapmierināti - 4%.

Būtiskākās atšķirības kultūras dzīves vērtējumā ir vērojamas tieši nacionālā griezumā. Ģimenēs ar latviešu sarunvalodu apmierināti ar kultūras dzīvi Rīgā ir 84% aptaujāto, bet neapmierināti - 9%.

Savukārt ģimenēs, kurās sarunu valoda ir krievu, apmierināti ar kultūras dzīvi galvaspilsētā ir 63% aptaujāto, bet neapmierināti - 21%.

Aptaujā tika iztaujāti 2207 Rīgas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Ukraina ziņo par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 102 600 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pēc ģenerālštāba datiem, diennakts laikā iznīcināti 550 iebrucēji, līdz ar to kopējais nogalināto Krievijas karavīr...

Roberts Klimovičs maldina - Krievija neuzvarētu karu, sagraujot dzelzceļa mezglus Ukrainas pierobežā
Par karu Ukrainā, tā cēloņiem un sekām pieejams ne mazums dezinformācijas. Bieži vien tā mērķēta vainas novelšanai no Krievijas uz Rietumvalstīm, pašu Ukrainu vai visiem iesaistītajiem. Tā novembrī publicētā video savā "TikTok" profilā ar dažādiem apga...
Krievija ziņo par jaunu Ukrainas drona triecienu Engelsas gaisa spēku bāzei Saratovā
Ukrainas drona trieciena rezultātā naktī no svētdienas un pirmdienu Krievijas Engelsas gaisa spēku bāzē Saratovā dzīvību zaudējuši trīs Krievijas karavīri, vēsta Krievijas mediji. Savukārt Ukraina oficiālus komentārus pagaidām nav sniegusi.


Komentāri