lv
1y60Koajo3hNvuX1BvObjEGnvPegR0OTTpJYlOpS
732751

Bauskas pilī notiks ģitāristu dueta Bague Duo un dziedātājas Vītoliņas koncerts

Bauskas pilī notiks ģitāristu dueta Bague Duo un dziedātājas Vītoliņas koncerts

Šodien plkst.19 Bauskas pilī notiks ģitāristu dueta "Bague Duo" un dziedātājas Aijas Vītoliņas koncerts, informēja Bauskas pils muzeja speciāliste Ilona Ozola.

"Bague Duo" ir kopprojekts, ko izveidojis viens no Latvijas labākajiem ģitāristiem Aivars Hermanis un jaunākās paaudzes ģitārists, komponists un aranžētājs Ēriks Upenieks.

Dueta nosaukumu mūziķi ir atvasinājuši no katalāņu mūzikas instrumentu darbnīcas "H.Bague" nosaukuma, jo abi spēlē tur izgatavotas akustiskās ģitāras. "Bague" katalāņu valodā nozīmē "gredzens". Šo terminu lieto gan arhitektūrā, gan juveliermākslā. Tikpat daudznozīmīga ir mūzika, ko atskaņo latviešu ģitāristu duets, kuru spēles stils balstīts flamenko un Latīņamerikas džeza tradīcijās, norāda Ozola.

"Bague Duo" izpildījumā koncertā skanēs populāras Ziemassvētku melodijas, instrumentālās kompozīcijas no Hermaņa solo albumiem "Mans laiks" un "Liepājas iela", no albuma "Bague Duo", kā arī Raimonda Paula, V. A. Mocarta, Džona Lenona, Čika Korea, Astora Pjacollas un citu autoru melodiju apdares.

Koncerta programmā piedalās arī īpašā viešņa - dziedātāja Aija Vītoliņa, kura izpildīs dziesmas dažādās valodās un stilos. Klausītājiem būs iespēja baudīt gan maz zināmās flamenko balādes no pasaulslavenās ladino stila izpildītājas Jasmīnas Levi repertuāra, gan Latvijā populāru autoru skaņdarbus.

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien pieauga, ko sekmēja ASV uzņēmumu peļņas ziņojumi un pozitīvi dati par patērētāju pārliecību.

Jenas vērtība stabilizējās pēc otrdien pieredzētā straujā kāpuma, kas bija sekojis Japānas Bankas lēmumam nepaaugsti...

Turpinās Ziemassvētku pasākumi Rīgā

Šodien Rīgā turpināsies Ziemassvētku pasākumi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šī gada noslēdzošajā "Vērmanes pasaku dārza" pasākumā šodien no plkst.18 apmeklētājus priecēs dziesmas, rotaļas un danči, tikšanās ar rūķiem un Ziemassvētku vec...

Tiesneses darbnespējas dēļ uz nenoteiktu laiku atlikta tiesvedība Lemberga strīdā ar Saeimu un valdību

Tiesneses darbnespējas dēļ Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā uz nenoteiktu laiku atliek koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") strīda izskatīšanu ar Saeimu ...



Komentāri