lv
KzfoK5Ni341e4cQi1dNYSJ0eieNsbXPsfZMHA0pa
732744

Tiesneses darbnespējas dēļ uz nenoteiktu laiku atlikta tiesvedība Lemberga strīdā ar Saeimu un valdību

Tiesneses darbnespējas dēļ uz nenoteiktu laiku atlikta tiesvedība Lemberga strīdā ar Saeimu un valdību

Tiesneses darbnespējas dēļ Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā uz nenoteiktu laiku atliek koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") strīda izskatīšanu ar Saeimu un Ministru kabinetu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, informēja tiesā.

Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošu valsts pamatlikumam pasludināja normu, kas liedz personām, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu, piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Lembergs apstiprināja, ka viņš tiesā ir vērsies pret Ministru kabinetu, Rīgas apgabaltiesu un Saeimu, jo šīs institūcijas viņam nenodrošināja iespēju piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kas notika 2021.gada 5.jūnijā.

"Es vēlos, lai atbildīgās amatpersonas man publiski atvainojas par liegumu īstenot Satversmes 101.panta otrās daļas pirmajā teikumā garantētās tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās, balsojot," skaidroja Lembergs.

Pagājušā gada jūnijā Lembergs atradās apcietinājumā, un viņam netika nodrošināta iespēja piedalīties pašvaldību vēlēšanās, balsojot apcietinājuma vietā vai tikt konvojētam uz vēlēšanu iecirkni.

Kā vēstīts, Lembergs pašvaldību vēlēšanās kandidēja no partijas "Latvijai un Ventspilij" un tika ievēlēts ar 6536 balsīm. Viņš no vēlētājiem ieguva 2526 plusus un 552 svītrojumus.

Lembergs aprīļa sākumā nosūtīja vēstuli valsts amatpersonām, kurā prasīja publiski rakstveidā atvainoties par aizliegumu viņam piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Vēstuli Lembergs nosūtījis Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), tieslietu ministram Jānim Bordānam (K), Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Dmitrijam Kaļinam, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Kristīnei Bērziņai un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājai Daigai Vilsonei.

IeVP rakstiski atvainojās Lembergam par pārvaldes lēmumu, ar kuru viņam liegts piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

AT kopsapulci saistībā ar otrās digitālās televīzijas krimināllietas iztiesāšanas apturēšanu varētu sasaukt nākamā gada sākumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departamenta senatoru kopsapulci saistībā ar otrās digitālās televīzijas krimināllietas iztiesāšanas apturēšanu varētu sasaukt nākamā gada sakumā, informēja AT.

Rīgas apgabaltiesa pašlaik apelācijas kārtībā skata tā d...

Informēs par mājokļa iegādes atbalstu un tā pieejamību Latvijā

odarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla "EURES" darba mobilitātes konsultanti šodien plkst.16 pēc Latvijas laika rīkos šī gada pēdējo cikla "Esi informēts, atgriežoties Latvijā" tiešsaistes raidījumu par mājokļa iegād...

Kurucs debitē franču Strasbourg rindās ar 14 punktiem, bet...

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien debitēja Francijas kluba "Strasbourg" rindās ar 14 gūtiem punktiem, taču tas neglāba viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvēto komandu no neveiksmes.

Strasbūras vienība, kuru trenē Latvijas izlases galvenais tren...



Komentāri